סדרת שיעורים מיוחדת על מאמר "ביום עשתי עשר"

בימים אלו, בהם עוסקים חסידים בהכנות לקראת י"א ניסן יום הולדתו של הרבי שליט"א מלך המשיח, משתדלים רבים ללמוד את המאמר המפורסם ביום עשתי עשר תשל"א. צפו בשיעוריו של הרב מרדכי רוטנשטיין, משפיע בית המדרש ליובאוויטש מודעות ברמת גן, על המאמר
סדרת שיעורים מיוחדת על מאמר "ביום עשתי עשר"
כל הידיעות מאתר הגאולה אצלכם בואצאפ

מאמר החסידות "ביום עשתי עשר" הוא מאמר אותו אמר הרבי שליט"א מלך המשיח בהתוועדות חגיגית לרגל יום הולדתו השבעים, בי"א בניסן תשל"א. בהמשך, המאמר נערך והוגה על ידו ויצא לאור מחדש בי"א בניסן תשמ"ט, לרגל יום הולדתו השמונים ושבע.

המאמר עוסק בהשפעת בחירתו של הקב"ה בעם ישראל על בחירתם בו. תוך כדי כך, הרבי שליט"א מלך המשיח מרחיב ומסביר שלוש דרגות בבחירתו של יהודי בה', כאשר לקראת סופו מתבהרת הקשריות וההשפעה ההדדית בין הרמות השונות, בדומה לשלשלת מחוברת.

המאמר התקבל בהתלהבות רבה בקרב החסידים, ורבים מחשיבים אותו כמאמר המרכזי ללימוד לקראת יום הבהיר י"א בניסן. בשל חשיבותו, מופצים ממנו עותקים רבים מדי שנה, ונכתבים עליו ביאורים ופירושים שונים.

צפו בשיעורים והתוועדויות על המאמר:

חלק ראשון:

חלק שני:

 

חלק שלישי:

חלק רביעי - התוועדות בהמשך לכל הנלמד:

חלק חמישי:

חלק שישי:

 

חלק שביעי:

חלק שמיני:

כ"ז אדר: התעוררת על הבאת הגאולה

תגובות

הוספת תגובה חדשה

בתהליך...