יארצייט ר' מאיר שלמה הלוי ינובסקי ז”ל, זקנו של כ”ק אדמו”ר מלך המשיח שליט”א
בשעה 9:20, מיד לאחר סדר חסידות בוקר, קודם התפילה מתקיים השיעור היומי ב”בשורת הגאולה” על “שולחן הרמב”ם”, מאחורי בימת הקריאה.
בשעה 10:00 בבוקר, יוצא הרבי מלך המשיח שליט”א מחדרו הק' לתפילת שחרית עם הציבור. בעת כניסתו לתפילה שר הקהל “יחי אדוננו וכו'“ (בניגון של “חיילי אדוננו”).
הרבי מלך המשיח שליט”א צועד למזרח בית הכנסת, נוגע בקצה הימני של פרוכת ארון הקודש, ועולה לבימתו. בדרך כלל מעודד בדרכו את שירת הקהל.
במהלך התפילות ביום זה, אומר כ”ק אדמו”ר מלך המשיח שליט”א את כל הקדישים (“קדיש יתום” ו”קדיש דרבנן”) לרגל היארצייט של זקנו הרב מאיר שלמה הלוי ינובסקי ז”ל. מנהג חב"ד, המובא גם בספר המנהגים, אשר בשעה שכ”ק אדמו”ר מלך המשיח שליט”א אומר את הקדישים חייבת לשרור דומיה בכל בית הכנסת, בכדי שכל יוכל הציבור לשמוע את הקדיש מפי הרבי מלך המשיח שליט”א, ורק לאחר מכן אומרים שאר ה”חיובים” את הקדיש. אין לומר קדיש (אפילו בלחש) בשעה שהרבי מלך המשיח שליט”א אומר קדיש.
בקריאת התורה, נקרא הרבי מלך המשיח שליט”א לעלות “שלישי”. ואז הולך הרבי מלך המשיח שליט”א לאורך הצד הדרומי של ביהכ”נ (כשעובר בין העמוד לשורת הספסלים) ועולה מצדה השמאלי של בימת הקריאה, כשהיום, לרגל היארצייט, אומר כ”ק אדמו”ר מלך המשיח שליט”א גם את החצי קדיש שבסיום הקריאה על בימת הקריאה. שים לב, אחרי הגבהת התורה, ממתין הרבי מלך המשיח שליט”א עד שיסיימו לגלול את הס”ת, מנשקו עם הטלית וחוזר מהכיוון השני – מהצד הצפוני של ביהכ”נ.
בצאתו מהתפילה, שר הקהל “יחי אדוננו וכו'“ בניגון הרגיל, כפי שנוהגים מידי תפילה מאז ראשית שנת תשנ”ג. הרבי מלך המשיח שליט”א נוגע שוב בפרוכת לפני צאתו. לאחר צאת הרבי מלך המשיח שליט”א מביהכ”נ, נוצר מעגל ריקודים גדול, מתוך שמחת הגאולה (כהוראת הרבי מלך המשיח שליט”א להוסיף בשמחה ו”שירה וזמרה” בכל הזדמנות).
היום הוא יום בוא הקבוצות הראשונות לבית משיח – 770, ימים אלו עדיין מתאפיינים בסדר יחסי של בית הכנסת בכלל, כמו גם סדר היום לא מלא במאורעות מיוחדים. זה הזמן “לתפוס את עצמנו” בידיים ולקבוע סדר יום מסודר מנוצל כיאה וכיאות. כמו כן כדאי לעקוב אחר המודעות של 'אש”ל – הכנסת אורחים' על מיקום הארוחות, ולבדוק כבר משעות הצהריים על מקום הלינה בלילה.
תפילת מנחה בשעה 3:15 (בה גם אומר כ”ק אדמו”ר מלך המשיח שליט”א את הקדישים), ותפילת ערבית בשעה 9:30 והסדר בהם הוא כנ”ל.
לאחר תפילת ערבית נפתחים כמיטב המסורת התוועדויות ליל שישי כשיחד מתיישבים להם התמימים להתוועד על הזכות לשהות בד' אמות של הרבי מלך המשיח שליט”א ואודות משמעות ימים אלו, חודש אלול והכנה לראש השנה, בוודאי תמצא עצמך בין התוועדויות אלו אך חשוב לזכור גם אודות יום המחר... (במיוחד לאלו שנמצאים ביום שלאחר טיסה).
לאחר תפילת שחרית יוצאים כלל התמימים והאורחים למבצעים בכרך הגדול על מנת להביא לכל אנשי הדור את בשורת הגאולה ואת זהותו של הגואל – הרבי מלך המשיח שליט”א. לאלו שאין להם מקום מסודר עבור ה”מבצעים” – מומלץ להצטרף לתלמידי ה”קבוצה” היוצאים למסלולים ולדוכני התפילין הקבועים.
חומרי חלוקה והסברה למבצעים – עלוני “שיחת הגאולה” (בכל השפות), כרטיסי משיח, שבע מצוות בני נח, “לייונג משיח” וכדומה – ניתן לקנות בחנות “מבצעים סנטר” הנפתחת מידי יום שישי ב”טאשקנטר שול” שבמרתף בית הכנסת. כמו כן, בימים אלו של סוף חודש אלול חשוב לזכור לקחת עמך שופר ולהזכיר ליהודים על הזמן המתקרב ועל החשיבות של שמיעת קול השופר ביום ראש השנה. כמובן שמומלץ ביותר להזמין כל יהודי שאתה פוגש לבוא ולבקר בבית משיח, 770.
בדרך כלל הנסיעה למבצעים נעשית דרך הרכבת התחתית של נ.י. (ה”סבאווי”), לפעמים קשה להתמצא בה ללא הכרה בשפת המדינה, על מנת למצוא את הדרך וחזור מהמבצעים בקלות מומלץ לתכנן את הנסיעה מראש או להצטרף ל'תמים' בוגר ואחראי. עלות הנסיעה היא 2.90 $ המוטענים בכרטיס נסיעה, (ניתן גם להעזר בא' התמימים הנמצאים במקום). הקו המוביל ל-770 הוא קו 3 (לכיון 'ברוקלין') והתחנה הקרובה לבית משיח 770 היא קינגסטון עווניו ('Kingston Ave').
כדאי לזכור במהלך היום לקנות ספר “סליחות” עבור מוצאי שבת, אז אומרים אותם בפעם הראשונה.
תפילת מנחה מתקיימת כרגיל בשעה 3:15, אך רבים מהאורחים ואנ”ש אינם נוכחים בה אלא מנצלים את הזמן למילוי ה”שליחות היחידה” – קבלת פני משיח צדקנו, ובסיום התפילה יכריז הגבאי אודות השעה של קבלת שבת (בדרך כלל – 45 דקות לאחר זמן הדלקת נרות, תוכל לראות את שעות תפילות השבת, במודעות שיתלו בבית משיח 770).
באם אתה זכאי ומעוניין לקבל בקבוק משקה מהרבי מלך המשיח שליט”א בעת ההתוועדות בשבת, אל תשכח להכניס לפני שבת בקבוק “משקה” ולמלא פתק מיוחד אצל אחד מחברי ה”וועד המסדר”, על מנת שתוכל לקבלו מהרבי מלך המשיח שליט”א בשעת ההתוועדות.
ה”ועד המסדר” ממליץ לקנות בקבוק “סמירנוף” מזכוכית, בגודל של 750 מ”ל, אותם ניתן לקנות בחנות ה”משקה” שברחוב קינגסטון. ניתן לקנות גם דרך ה”ועד המסדר”.
אודות סדר החלוקה ראה לקמן בסדר ההתוועדות.
כניסת שבת 18:25
לא לשכוח! בשכונה לא קיים עירוב ולכן עליך לנער את כל הכיסים היטב לפני בואך ל-770 וכמו”כ אח”כ לפני צאתך לרחוב. עפ”י דעת הרבנים, מותר לטלטל עד למדרכה דהיינו סיום המדרגות (ובכניסה האחורית – עד עמודי הברזל החוסמים את החנייה), וכמו”כ ניתן לטלטל בחצר בו נבנית הסוכה.
על שולחנות 770 מחולקים (כמידי שבוע) חוברת ה”דבר מלכות” מהשנים תנש”א-תשנ”ב, מן הראוי ללמוד ולעיין בה שוב ושוב במהלך השבת, כמו גם עלונים נוספים “יחי המלך”, קובץ “דברי משיח” השבועי, שיחת הגאולה ועוד.
השבת אומר הרבי מלך המשיח שליט”א את הקדישים (“קדיש יתום” ו”קדיש דרבנן”) לרגל (כנראה) יארצייט אחיו דובער הי”ד. ההנהגה כבכ”ג אלול. ב”לכה דודי” שבקבלת שבת נהפכת המנגינה ל”יחי אדוננו” בקטע “לא תבושי” (כנהוג בבתי־כנסיות חב”ד ברחבי העולם), ובסיום שרים “יחי אדוננו” אל מול פני קודש הקודשים למשך דקות ארוכות, רגע “שיא” ללא ספק.
בסיום התפילה, לכל אורך השביל, מברך הרבי מלך המשיח שליט”א את הקהל (וגם יחידים) בברכת השבת (“גוט שבת” וכיו”ב).
את סעודת השבת ניתן לערוך בחדרי האוכל של 'הכנסת אורחים' או אצל משפחות אנ”ש המזמינות את אורחי המלך לסעוד את סעודת השבת על שולחנם, חשוב לזכור כי רמת ההידורים והכשרות משתנת ממשפחה למשפחה, וכדאי להתארח רק אצל משפחה המוכרת לכם.
השבת היא שבת מברכים, ועל כן השיעור הקבוע בדבר מלכות (המתקיים על שולחן הרמב”ם שבמרכז 770) מוקדם לשעה שבע וחצי.
בשעה 8:30 אמירת כל התהילים במנין, כשהרבי מלך המשיח שליט”א אומר “קדיש יתום” לאחר כל ספר. בשל אמירת התהילים תפילת שחרית נדחית לשעה 10:30.
בקריאת התורה עולה הרבי מלך המשיח שליט”א למפטיר, כשבשונה מכל פעם (בה יורד לעבר בימת הקריאה רק סמוך לעליית מפטיר) עולה לבימת הקריאה מיד אחרי שביעי עבור אמירת ה”קדיש” שלפני מפטיר.
בשעה 1:30 נכנס הרבי מלך המשיח שליט”א להתוועדות הנערכת בביהכ”נ הגדול, ובשל כך, החל מסיום תפילת שחרית דואגים הממונים לכך לסדר את בית הכנסת להתוועדות, וזה הזמן גם 'לחטוף' קידוש ואכילת מזונות (חשוב לזכור כי גם באוכלים המוגשים ברחבי הזאל הגדול ישנם לעיתים שאלות המתעוררות בנוגע לרמת הכשרות, וחשוב לשאול על כך אצל הבחורים הבוגרים השוהים ב־770).
בעת כניסת הרבי מלך המשיח שליט”א להתוועדות, בד”כ שר הקהל “יחי אדוננו” (כבכניסתו לתפילות), ולאחר שהממונה לכך מוזג את היין בגביעו הק', משתתק הקהל בעת שהרבי מלך המשיח שליט”א מברך על היין. לאחר מכן ממשיכים בניגון, ובשעה זו נהוג להרים כוסיות “לחיים”, והרבי מלך המשיח שליט”א משיב לכל אחד ואחד “לחיים ולברכה” בהנהון ראשו הק'. אמירת ה”לחיים” נעשית, כמובן, רק בזמן הניגונים ולא בעת השיחות, ויש לשים לב לברך “הגפן” ולשתות ורק לאחמ”כ להושיט את הכוס ל”לחיים”.
בסיום ההתוועדות נוהג הרבי מלך המשיח שליט”א לחלק בקבוקי משקה לאלו העורכים התוועדויות ופעילויות חדשות במקומותיהם, בכדי ש”מהם יראו וכן יעשו רבים” וכן לקשר את הפעילות עם ההתוועדות.
לאחר שמורה הרבי מלך המשיח שליט”א על חלוקת המשקה, מניח המשב”ק את בקבוקי המשקה – שהוכנסו מראש בערב שבת – על השולחן. אלו שהכניסו את ה'משקה' עולים אל הבימה, והרבי מלך המשיח שליט”א מוזג לכוסם מעט 'משקה' מן הבקבוק. לאחר מכן מכריז המקבל על זמן ומיקום ההתוועדות, ומזמין אליה את הקהל, ובראשם – את הרבי מלך המשיח שליט”א.
בזמן הנותר לאחר ההתוועדות קודש, מתקיימות ברחבי 770 התוועדויות חסידים רבות. תפילת מנחה מתקיימת בזמן שהוכרז ע”י הגבאי (בסיום תפילת שחרית ומוסף).
בתפילת מנחה השבת קוראים בספר תורה של משיח, ולכן יעלה הרבי מלך המשיח שליט”א לתורה גם במנחה (ל”שלישי”), זאת בנוסף לעליה הרגילה בשחרית. לאחר הקריאה והגבהת התורה, הולך הרבי מלך המשיח שליט”א אחרי ספר התורה עד לארון הקודש. אל תנסה להידחף ולנשק את ספר התורה, זה מפריע.
לאחר מנחה – פרקי אבות פרקים ה־ו, בנוכחות כ”ק אדמו”ר מלך המשיח שליט”א. ב־770 מחולקים גם דפים ובהם ביאורים לפרקי אבות ממפרשי המשנה ומתורתו של משיח.
צאת שבת: 19:21
תפילת ערבית מתקיימת בביהכ”נ הגדול בשעת צאת השבת. הרבי מלך המשיח שליט”א נשאר להבדלה וכן לברכת “על הגפן” והכרזת הגבאי.
הלילה הוא הלילה הראשון של אמירת הסליחות, בהתאם לדברי הרבי מלך המשיח שליט”א אודות אופן אמירת הסליחות בליובאוויטש (וכ”ש ב”ליובאוויטש שבליובאוויטש”) יתקיימו ברחבי הזאל הגדול התוועדויות רבות הממשיכות אח”כ לריקודים סוערים כש-770 הולך ומתמלא עד שעת הסליחות (כמובן וגם פשוט, שגם בהזדמנות זו יש לשמור על “גזירת המשקה”, שלא לשתות יותר מרביעית משקה, כהוראת הרבי מלך המשיח שליט”א).
בשעה 1:00 (אחר חצות), נכנס הרבי מלך המשיח שליט”א לאמירת סליחות עם הקהל.
ברגע אמירת “אשרי” נכנסנו באופן רשמי לימי “חודש החגים” ה'תשפ”ה. תשרי בליובאוויטש...
היום, לאחר תפילת שחרית, יחלק כ”ק אדמו”ר מלך המשיח שליט”א לכאו”א דולר לשליחות מצווה לתת אותו (או חילופו), לצדקה – ובהוספה מדילי'. דבר ברור שההכנות למעמד זה בו תעבור מול פני הקודש (עליו אומר הרבי מלך המשיח שליט”א שמעמד זה הוא כמו “יחידות”, ואף יותר מכך), חשובות ביותר וההכנות מתחילות (עכ”פ) משעות הבוקר ועוד קודם לזה, בלימוד חסידות ועבודת התפילה כדבעי.
החלוקה מתקיימת כעשרים דקות אחרי תפילת שחרית (בד”כ) ברחבת הכניסה הראשית לבית משיח – 770, בכל מקרה ומצב יש להישמע להוראת ה”ועד המסדר” במקום.
אין להתעכב לאחר שעברת! הדבר גורם לאי סדר ולצפיפות רבה, ואף לחוסר כבוד למעמד ולמקום שבו אנו נמצאים – בנוכחות הרבי מלך המשיח שליט”א.
בזמן התור לגברים, ממתינות הנשים על מרפסת ה”פלאז'ה” ובתורם יעברו מול פני הקודש ולאחר מכן יחזרו חזרה באותה הדרך ממנה באו – בזמן החלוקה לנשים יש לשמור על גדרי הצניעות ועל כל הגברים להתרחק מאזור החלוקה וכמובן שאין להסתכל בזמן זה (וכידוע שפעם העיר על כך כ”ק אדמו”ר מלך המשיח שליט”א).
חלוקה זו היא הזדמנות לגשת אל הקודש ולבקש ברכה בכל המצטרך “פנים אל פנים”. כשמדברים עם הרבי מלך המשיח שליט”א, יש לעשות זאת בקול רם וברור, באופן שיישמע על ידו (גם בדרך הטבע), כפשוט. עם זאת, יש להתחשב בכך שאנשים רבים מחכים בתור אחריך, ועוד והוא העיקר, שהרבי מלך המשיח שליט”א עומד על רגליו הק'...
בדרך כלל נותן הרבי מלך המשיח שליט”א דולר אחד, ומברך “ברכה והצלחה” (או ברכה אחרת מענינא דיומא, כגון “כתיבה וחתימה טובה” וכיו”ב), ולפעמים מוסיף דולר נוסף יחד עם כל ברכה נוספת שמברך (לרפו”ש וכיו”ב).
אין לשכוח כמובן את העיקר – הדולר מיועד לנתינה לצדקה, ובהוספה מדילי'. מנהג החסידים הוא לתת דולר אחר לצדקה, ולשמור את הדולר לסגולה ולברכה. במשך שהותכם אצל הרבי מלך המשיח שליט”א תזכו כנראה לקבל כו”כ פעמים. אי לכך אל תשכח לציין על הדולר תיכף בצאתך את תאריכו של היום.
בימים אלו תוכל לראות את הזרם ההולך וגובר של האורחים הנוהרים לבית משיח 770 בימים האחרונים שנותרו קודם ראש השנה. אם תעמוד בכניסה לבית משיח, 770 תוכל לראות כל כמה דקות איך נעצרת ברחוב שאל מול הכניסה ל־770 מונית הפורקת ממנה עוד ועוד חסידים המגיעים לשהות בחודש השביעי, המשובע בכל, במחיצת מלך המשיח – הרבי שליט”א.
חשוב מאד לציין שאין להשאיר מזוודות בכניסה לבית משיח – 770 ולשמור על ערנות ושימת לב גם על מזוודות של חברך. לצערנו, אירעו בשנים עברו גניבות של חפצים אישיים מתוך המזוודות כמו גם מזוודות שלימות ממקום זה. כמו”כ מומלץ למצוא מקום שמור ובטוח עבור חפצים ייקרי ערך (כסף, דרכונים וכדומה).
במהלך השבוע נערך הכינוס השנתי של נשות ובנות חב”ד בשכונת המלך קראון הייטס לקראת השנה החדשה, הזאל הגדול נסגר כולו ועזרת הנשים (איסטרען פארקווי) נפתחת עבור קהל תלמידי התמימים. בדרך כלל יורד כ”ק אדמו”ר מלך המשיח שליט”א בעצמו להשתתף בכינוס ואף נושא בו שיחה מיוחדת.
ביום בו מתקיים הכינוס, לפעמים מתאחרת תפילת ערבית (ל”כשיהיו מוכנים”), שמור על ערנות.
'סליחות' בשעה 7:00 בבוקר (וכן בכל יום עד ערב ראש השנה). מומלץ להשכים ולקום על מנת להתכונן לסליחות במנוחת הדעת והנפש, כמו כן חשוב לזכור על אמירת ברכות השחר (ועכ”פ ברכות התורה) לפני ה”סליחות”. מסיום הסליחות עד תפילת שחרית – סדר חסידות.
בימים אלו מתחילים ה'סדרים' מטעם המחלקה הרוחנית של 'אש”ל – הכנסת אורחים', כשהספסלים בזאל הגדול מחולקים לאזורים שונים עבור תלמידי ישיבות חב”ד מכל רחבי העולם. על פי דברי כ”ק אדמו”ר מלך המשיח שליט”א שהיציאה לחוץ לארץ מותרת רק באם ישנה הוספה בלימוד התורה, מובן גדול הזכות והאחריות להוסיף כמה שאפשר בלימוד, בכמות ובאיכות, בשעות הסדרים ומחוצה להם.
שים לב שאתה יודע היכן הוא מקום הישיבה שהוקצה לישיבתך בבית משיח 770, ומיהו המשגיח מטעם הישיבה האחראי על הרישום. במרכז הזאל הגדול, סמוך לבמת הקריאה, מוקמת לרוב עמדת השגחה ראשית שם ניתן לקבל את חוברות הלימוד והלתעדכן במקומות הלימוד.
היום (או מחר) מאורגן כנס “ברוכים הבאים” לאורחי המלך בו ידברו ויתוועדו חסידים ומשפיעים אודות הזכות הנפלאה בשהייה בחודש החגים 'המשובע בכל' בבית משיח, מקום ממנו אורה יוצאת לכל העולם כולו, ואודת האחריות והזכות המיוחדת לנצל כל רגע וכל שני' בזמנים בהם יוצא כ”ק אדמו”ר מלך המשיח שליט”א אל הקהל.
לילה זה הוא 'ליל ג' דסליחות' בו ישנה הוראה מיוחדת להוסיף ולהרבות בהתוועדויות. נוסף להתוועדויות הרבות שבטח יתקיימו ברחבי הזאל הגדול, מתקיימת (כבכל יום שני בלילה, למעלה מ־25 שנה!) ההתוועדות המיוחדת בפינה הצפונית־מזרחית של 770 מתחת לעזרת נשים (הקרויה בחיבה “פינת החי־וקיים”), בה לומדים המשתתפים עניני גאולה ומשיח מתוך קונטרס “יחי המלך” השבועי, ומתוועדים סביב הענין שאינו יורד מסדר היום עדי ההתגלות המושלמת – קבלת פני משיח צדקנו בפועל ממש.
סדר התפילות כרגיל: לשחרית נכנס הרבי מלך המשיח שליט”א בשעה 10:00, מנחה בשעה 3:15 ומעריב בשעה 9:30.
בתפילת שחרית עולה כ”ק אדמו”ר מלך המשיח שליט”א ל'שלישי' והסדר הוא כנ”ל ביום חמישי כ”א אלול.
החל מימים אלו, ובמהלך החודש כולו מדפיסים הממונים מטעם ארגון 'הכנסת אורחים' דפי רמב”ם יומיים עבור קהל האורחים הגדול, עקוב אחרי חלוקת דפים אלו והקפד בסיום השימוש להחזיר למקומם או לחילופין להעביר לחבר שצריך.
היום הוא היום האחרון ה'רגיל' קודם ראש השנה, כמובן, שבנוסף לכל ההכנות הרוחניות הדרושות ליום בו מקבלים אנו מלכותו של הקב”ה מחדש, צריכות להיות גם ההכנות הגשמיות כגון קניית מחזור קטן ככל האפשר (עדיף כזה המודפס בפורמט הנכנס לכיס, נמכר בימים אלו בדוכני המכירות מול בית משיח 770) ואגירת כחות גשמיים עבור תפילות ראש השנה.
חשוב לזכור כי מחר בבוקר, זמן קצר אחרי תפילת שחרית, יקבל כ”ק אדמו”ר מלך המשיח שליט”א מכאו”א פ”נים. מומלץ לכתוב את הפ”נ כבר מעכשיו במנוחת הדעת והנפש, ולא לחכות לרגע האחרון.
כמו כן בימים אלו מוקמת בכניסה לבית משיח עמדת החתמה על ה'פ”נ כללי' המוגש לכ”ק אדמו”ר מלך המשיח שליט”א בערב ראש השנה. החתימה על פ”נ זה שייכת אך ורק לאברכים נשואים (הכוללים בתוכם את כל “בני ביתם”), ואינה שייכת לתלמידי התמימים.
מאז תשמ”ח מוקרן ב-770 וידיאו מהתוועדות כ”ק אדמו”ר מלך המשיח שליט”א משנים קודמות בתאריך זה בקשר ליום הולדת אדמו”ר הצמח צדק, כמו גם התוועדויות חסידים רבות, אך “חכם עיניו בראשו” לנצל את הלילה גם לאגירת כוחות ליום ותפילות המחר.
כמו כן, כבר במהלך הלילה מתחילים נציגי הגבאים ו'הועד המסדר' בסידור בית הכנסת עבור תפילות ראש השנה דבר שמביא לשינוי הסדר בספסלי בית הכנסת ויש לשים לב שלא להשאיר את תיקי התפילין וכיו”ב בבית הכנסת.
אתר הגאולה ימשיך לעדכן במשך כל חודש החגים במדור המיוחד: תשרי עם מלך המשיח
תגובות