• ב"ה ימות המשיח!
  • ז' שבט התשפ"ה (05.02.2025) פרשת בשלח

איך חמאס מצליח לשמור על קצב שיגורים?

הפרשן אבישי איפרגון בטור ניתוח המצב בימים האחרונים בלבנון, סוריה עזה ועוד. וגם על השנה החמה ביותר שנמדדה אי פעם והקשר לגאולה האמיתית והשלימה
איך חמאס מצליח לשמור על קצב שיגורים?
צילום: דובר צה"ל
עדכונים שוטפים בערוץ הגאולה בטלגרם

כמה נקודות על המצב:

1. בלבנון - צה"ל תקף היום משגרי רקטות, וזאת לאחר שחיזבאללה הפר את הפסקת האש, וצבא לבנון לא אכף אותה. צה"ל העביר הודעה ללבנון על המשגרים, אבל הם לא טופלו, בניגוד להבטחות של צבא לבנון. היות שהפרה לא טופלה - לכן, צה"ל תקף והשמיד את המשגרים.

עוד התגלה, כי בתקופה האחרונה הושמדה גם מערכת נ"מ איכותית מדגם SA-22, שהושמדה בעומק לבנון.

ביחד עם זאת, צה"ל ממשיך להיערך לקראת יציאה מלבנון, ובמקביל, יוצא לתכנית שתארך כשנה וחצי - לביצור גבול הצפון, ע"י הקמת מערך של מכשולים, תצפיות, וגם מוצבים - שיחצצו בין היישובים לבין לבנון.

האם אכן צה"ל יסוג לבסוף?

זה עדיין לא ברור, וזה תלוי בכך שאכן צבא לבנון והמערכת הבינ"ל יקחו אחריות על דרום לבנון, וזה עדיין לא קורה באופן מלא, והיו כבר הפרות רבות של ההסכם, שישראל הגיבה עליהן באמצעות תקיפות נמרצות.

האם חיזאללה מצליח להשתקם? לא ממש.

דיבר על כך היום האלוף (מיל') יעקב עמידרור:

"חיזבאללה, לאחר שחתמנו על ההסכם, חטף מכה שהוא לא יכול לצאת ממנה. נקטעה כל החצר האחורית שלו, משם הגיע חלק ניכר מהתגבורות שלו – סוריה יצאה מהמשחק לטובת חיזבאללה.

חיזבאללה מתאושש? לא. הוא חטף מכה שהוא לא יכול להתאושש ממנה, ולכן המצב שלו פי עשר יותר גרוע היום מהיום שבו חתמנו על הסכם הפסקת האש. יכול להיות שהיינו חותמים הסכם הרבה יותר טוב אחרי נפילת סוריה כי חיזבאללה היום הרבה יותר חלש",

 

2. באיראן עדיין לא יודעים מה לעשות עם המשטר החדש בסוריה - שעוין את איראן. והיא בבעיה רצינית מאוד, ואין לה תחליף לגשר היבשתי הסורי שדרכו הוזרמו כמויות אמצעות של אמל"ח לחיזבאללה. כעת, כאשר הגשר הזה נותק, אין למעשה לחיזבאללה יכולת להשתקם, וזאת בשל השליטה האווירית והימית שיש לצה"ל באזור.

 

3. בדרום - חמאס עדיין מצליח לשגר רקטות, 7 ימים ברציפות שמשוגרות רקטות לעבר יישובי העוטף, ואפילו לעבר ירושלים (לפני כמה ימים) - סך הכל שוגרו 15 רקטות בכל השיגורים הללו.

כיצד יתכן שחמאס מצליח עדיין לשגר?

התשובה לצערנו היא פשוטה - כל עוד צה"ל לא ישתלט לחלוטין על השטח, וישאר בו, ויטפל בו באופן יסודי, החמאס ימשיך להשתקם. הארגון הארור הזה ממשיך לנצל היטב את העובדה שצה"ל כובש שטח ואח"כ יוצא ממנו, ואז, החמאס חוזר לאותו אזור, ומשקם את יכולותיו.

אמנם, לפחות 120 מפעלי ייצור של החמאס הושמדו עד כה בכל רחבי הרצועה, והושמדו גם אלפי מפקדות, מוצבים, מחסני נשק וכו' - אבל, יש עדיין שטחים שצה"ל לא השתלט עליהם (במיוחד במרכז הרצועה, וגם כמה "כיסים" ברפיח ובחאן יונס - ומשם יוצא החמאס, ומתבסס במקומות אותם צה"ל עוזב.

ובכל אופן - ברור שהחמאס לא חוזר לגמרי לכל היכולות שהיו לו, כי ציר פילדלפי חסום להברחות נשק, וצה"ל גם תוקף מהאוויר בכל רחבי הרצועה, ולכן החמאס לא יכול לקיים אימונים מסודרים, מערך גיוס מסודר, תרגילים, וגם לא ייצור רקטות משמעותי. כמו כן, חוסלה כמעט כל צמרת החמאס.

לאידך גיסא, כאמור, החמאס חוזר במהירות לכל שטח שצה"ל עוזב, וגם מגייס מחבלים חדשים רבים - אמנם הוא לא יכול לאמן ולתרגל אותם בחופשיות כמו בעבר (ולכן חלק מהאימונים נעשים במנהרות), אבל, הוא לא מוותר, וממשיך לגייס עוד ועוד מחבלים, באמצעות הכספים שהוא מרוויח ע"י ההשתלטות על כל הסיוע ה"הומניטרי" שמוזרם לרצועה.

היום חיסל צה"ל בתקיפות מהאוויר כמה בכירי חמאס - מפכ"ל משטרת עזה והסגן שלו, וכן מפקד מנגנון בטחון הפנים בדרום הרצועה.

 

4. נתניהו שוחרר מבית הרפואה לאחר הניתוח שעבר בהצלחה, אולם הוא ממשיך להתאושש.

 

5. סוריה - שר החוץ הסורי החדש: "ישראל היא עובדה קיימת, ואנו מוכנים למשא ומתן ישיר עימה - בהמשך".

בינתיים בשטח סוריה - דווח על השתלטות של צה"ל על סכר חשוב מאוד באזור קוניטרה, ועל המשך התבצרות והקמת בסיסים של הכוחות בשטח סוריה, ביחד עם מגמה להפחית את החיכוך עם האוכלוסיה האזרחית הסורית, ולצאת מריכוזי האוכלוסיה. כמו כן היו תקיפות נוספות על כמה מטרות חשובות בשטח סוריה, ונראה שצה"ל ממשיך להשמיד מדי פעם, מטרות בודדות שנותרו עדיין ולא הושמדו.

מסימני הגאולה - "הקב"ה מוציא חמה מנרתיקה" - ההתחממות הגלובלית. 

היום הוכרז רשמית: השנה החולפת הייתה השנה החמה ביותר בהיסטוריה, וכך עולה בבירור מסיכום כל המדידות ברחבי כדור הארץ.

זה רק מחזק אותנו באמונת הגאולה שתבוא בקרוב ממש.

 

מאת: אבישי אפרגון, ראש ישיבת "דרכי תמימים" ת"א, פרשן לעניני צבא ובטחון

טיפול לב / אוהד בר סלע

מענדל'ה אתה מגיע לבלוודר? קובי ו8,025 מיליארד איש מחכים לך...

תגובות

הוספת תגובה חדשה

בתהליך...