• ב"ה ימות המשיח!
  • כ"א אדר התשפ"ה (21.03.2025) פרשת ויקהל

ציר נצרים נפתח למרות הפרת ההסכם מצד חמאס

ישראל הודיעה כי אגם ברגר, ארבל יהוד, וחטוף נוסף צפויים להשתחרר לפני יום שישי. במקביל, נפתח הבוקר ציר נצרים לתנועת פלסטינים מעזה, למרות דיווחים על הפרות מצד חמאס וחוסר ודאות לגבי מצבם של יתר החטופים
ציר נצרים נפתח למרות הפרת ההסכם מצד חמאס
צעדה למען שחרורו של חייל צה"ל החטוף גלעד שליט, בכניסה לירושלים. צילום: Mark Neyman, לע"מ
כל הידיעות מאתר הגאולה אצלכם בואצאפ

לאחר משא ומתן לילי הודיעה ישראל: החטופות אגם ברגר, ארבל יהוד, וחטוף נוסף [ככל הנראה קית' סגל - בעל אזרחות אמריקנית] - ישוחררו כבר לפני יום ששי. בתמורה לכך - ישראל פותחת הבוקר את ציר נצרים - והצפי הוא לכך שמאות אלפי עזתים יזרמו לצפון הרצועה בימים ובשבועות הקרובים.

חמאס גם העביר לישראל הלילה נתון מספרי של כמה חטופים חיים, וכמה אינם בין החיים - מבין 26 החטופים שנותרו. חמאס ממשיך להפר את ההסכם בכך שלא העביר רשימה מדויקת - של המצב של כל חטוף וחטוף (אלא רק נתון מספרי) - ולמרות זאת ישראל פותחת את ציר נצרים.

לפי כמה דיווחים - מתוך 26 החטופים של שלב א' - 8 אינם בין החיים - ה' יקום דמם!

נקודה נוספת שמעוררת תמיהה: מדוע ישראל נותרת את התמורה (פתיחת ציר נצרים) עוד לפני שהחטופים הוחזרו? הרי הם אמורים להיות מוחזרים רק עוד כמה ימים ("לפני יום ששי")?

ובכל אופן, יש גם שמחה גדלה משחרור החטופים.

ובמיוחד שאגם ברגר - שאמא שלה ביקשה לשמור על קדושת השבת - תשוחרר לפני שבת (אם אכן חמאס הארור יעמוד במילתו). בשבוע שעבר, כאשר חשבו שאגם תשתחרר בשבת, האמא אמרה שהיא אינה מעונינת שביתה המשוחררת תיסע אליה בשבת קודש, והיא תמתין עד למוצאי שבת!

כעת, כאמור, אנו רואים את ההשגחה העליונה וקידוש ה' - אגם תשתחרר לפני שבת קודש.

אמא של אגם חשפה בעבר, שהבת שלה סירבה לבשל למחבלים בשבת - במסירות נפש ותוך סכנת נפשות ממש! להלן דבריה של האם: "ביום ה-38 אגם ירדה למנהרות. אמרו לה לנקות ולבשל אבל כשהגיעה השבת, אגם הסתכלה למוות בעיניים וסירבה לבשל כי היא לא מדליקה אש בשבת. יש לאגם ברית עם בורא עולם והיא לא מפרה אותה - גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע כי אתה עמדי".

פיגוע דקירה בתל אביב: שלושה פצועים, המחבל ימ"ש נוטרל

חוזרים ללחימה: תקיפה אווירית מסיבית בעזה

תגובות

הוספת תגובה חדשה

בתהליך...