כמה נקודות, עדכונים ותובנות על המצב בחזיתות השונות.
1. עזה - צה"ל השלים נטרול של מנהרה באורך 1.5 ק"מ. לשם נטרולה, צה"ל הרחיב את השטח שבשליטת ישראל, והשתלט על שטחים נוספים, שהיו מעבר לקו הצהוב. כוחות צה"ל ממשיכים להשמיד תשתיות של החמאס בתוך שטח הקו הצהוב, וגם מרחיבים את השטח שבשליטת צה"ל.
שר הבטחון איים היום: אם החמאס ינסה לתקוף את כוחותינו - "נגיב מעבר לכל פרופורציה".
אתמול גילה ראש אמ"ן שמתוך 6000 מחבלים שנכנסו לישראל במתקפת הטרור בשמחת תורה, חוסלו עד כה 4000. והוא הבטיח: נחסל גם את כל השאר.
יש לציין כי צה"ל ממשיך לתקוף בעזה מדי יום ולחסל מחבלים, והוא ערוך היטב לחידוש הלחימה בעזה, ואם תהיה הזדמנות לכך - ניתן יהיה לפתוח במתקפה אדירה ולמוטט את שאריות החמאס, שמרוכזות כעת בעיקר במרכז הרצועה, במה שמכונה "מחנות המרכז" (שטח שבו צה"ל לא תמרן קרקעית עד כה).
2. לבנון - צה"ל ביצע אתמול שורה של תקיפות בדרום לבנון, והוא ממשיך בחיסול תשתיות חיזבאללה בדרום לבנון, ובהקמת קו המוצבים בתוך שטח לבנון עצמה.
3. איו"ש - צה"ל יצא בימים האחרונים למבצע רחב היקף ברחבי איו"ש. עשרות יחידות של צה"ל פשטו על עשרות יישובים ערבים - וביצעו שם סריקות מדוקדקות, מעצר חשודים, וסיכול תשתיות טרור.
שר הבטחון גילה היום:
צה""ל ערוך לקראת תרחיש של "היפוך קנים" מצד כוחות הבטחון של הרש"פ.
מהי כוונתו?
כידוע, כוחות הרש"פ כוללים עשרות אלפי "שוטרים" שיכולים ברגע אחד להפנות את נשקם ח"ו נגד יישובים ישראלים, ולכן, צה"ל נערך לקראת תרחיש כזה, שנקרא "היפוך קנים", ואם הוא אכן יתרחש, כך נחשף, ישראל תכריז מלחמה כוללת על הרשות ותפעיל תוכנית למערכה קצרה ועוצמתית שתכריע ותחסל את האיום במהירות - ותכלול כוחות יבשה גדולים וגם הפעלה חזקה של חיל האוויר, סיכול בכירי הרש"פ, השמדת אמצעי לחימה ומחסנים של הרש"פ, פינוי נרחב של עשרות אלפי ערבים, והרס תשתיות טרור - ״בהתאם למודל עזה ולבנון״.
4. סוריה - אתמול חוסלו 3 מחבלים במרחב האבטחה עליו שולט צה"ל, בתוך שטח סוריה. אחד מהם ניסה להיכנס למוצב של ישראל וטיפס על סוללת העפר שמקיפה אותו - נורה ונהרג. שניים נוספים, נעו על אופנוע לעבר אחד המוצבים - וחוסלו גם הם.
בישראל אומרים: לא ניסוג מהשטחים שהשתלטנו עליהם בסוריה.
החות'ים ממשיכים לתקוף בעומק סעודיה, והם פגעו בלפחות שני שדות תעופה. בתגובה, תקפו אתמול מעל 100 מטוסי קרב כ- 300 מטרות של החות'ים. כוחות קרקעיים של צבא תימן - שנלחמים נגד החות'ים, הצליחו בסיוע אווירי סעודי, לכבוש ולהשתלט מחדש על שטחים שהחות'ים כבשו לאחרונה, כולל שטחים אסטרטגיים ברצועת החוף ששולטת על מיצרי באב אל מנדב החיוניים לתנועה הימית.
התנועה הימית במיצרים אלו חיונית עבור ישראל, ועבור הסחר והתיירות הבין לאומיים, ויש לישראל אינטרס גדול בפתיחתם מחדש, ולכן היא מסייעת מודיעינית לסעודיה, ביחד עם ארה"ב, שמפעילה 200 יועצים ואנשי מודיעין שמסייעים בלחימה נגד החות'ים.
בנוסף, נשיא סומליה חשף היום שישראל מקימה בסיס סודי בסומלילנד - במרחב החולש על המיצרים.
הרצון של ישראל לפעול בזירה הימית הרחוקה, עומד, להערכתי, ככל הנראה גם בבסיס הכוונה עליה הודיע נתניהו להרחיב ולחזק את חיל הים.
החיזוק הזה ייעשה ע"י רכש ופיתוח של אמצעי לחימה חדשים, ובעיקר ע"י הרחבת כח הצוללות (שכבר גדל בשנים האחרונות מ- 3 צוללות מבצעיות ל- 6 צוללות, וככל הנראה יגדל עוד יותר), ועל ידי רכש וייצור של ספינות הקרב החדישות מדגם "סער 72", שיצטרפו כבר בשנים הקרובות ל- 4 הספינות החדישות מדגם "סער 6" שנכנסו לשירות בשנים האחרונות.
ניתן להעריך שחיל הים עתיד להתרחב בשנים הקרובות הן על מנת לפעול בזירת מיצרי באב אל מנדב, הן כהיערכות אפשרית מול איום טורקי עתידי, והן על מנת לחזק את אפשרויות הפעולה מול איראן.
כנ"ל, ההתפתחות החיובית מבחינת ישראל, היא שסעודיה וצבא תימן הצליחו בימים האחרונים להכות בחות'ים, ולהשתלט על שטחים אסטרטגיים.
נסייע צבאית לסעודיה, ע"י הצבת כוחות הגנה בתחומה (מערכות נ"מ, ויתכן שגם מטוסי קרב).
וגם זה טוב לישראל - שכל שונאי ישראל ילחמו אחד נגד השני...
"למכה מצרים בבכוריהם - כי לעולם חסדו"!
ההידרדרות הכלכלית ממשיכה. שר הנפט הודיע על התפטרותו, ומורים ואחיות מדברים בגלוי על כך שאין להם משכורות כי משרד האוצר האיראני לא מעביר כספים, משום שאין למדינה הכנסות מייצוא הנפט והגז. 50 מיכליות נפט תקועות סמוך לחופי איראן, עוד מיכליות 20 עוגנות ריקות באזור סרי לנקה, ויש עוד ספינות איראניות אחרות - ברחבי העולם - כולן ריקות.
איראן בפשיטת רגל, ונתפלל כולנו לקריסתה המהירה בעזרת ה' יתברך.
בוועדת חוץ ובטחון של הכנסת נחשף היום, שמתחילת השנה נכנסו לישראל 1240 אנשי צוות אוויר ממדינות עוינות שאין לישראל איתן יחסים דיפלומטיים - כולל מסוריה ולבנון !!!
עוד אלפים רבים של אנשי צוות אוויר נכנסו ממדינות אחרות, לאחר בדיקות שטחיות בלבד!
ובמשך עשרות שנים של תעופה אזרחית פתוחה לישראל - ברור שהגיעו לכאן עשרות ואף מאות אלפי אנשי צוות אוויר, על סמך בדיקות שטחיות ולפעמים אף ללא בדיקה כלל.
פירצה אדירה שלא הייתה כדוגמתה.
וכל זה רק ממחיש לנו היטב את האמת האלוקית הפשוטה והברורה:
"הנה לא ינום ולא ישן שומר ישראל",
וכפי שמבטיח לנו הרבי שליט"א מלך המשיח:
"ארץ ישראל היא המקום הכי בטוח בעולם", וכמפורש בתורתנו הקדושה שארץ ישראל היא "ארץ אשר ה' אלוקיך דורש אותה תמיד עיני ה' אלוקיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה"
(חומש דברים, פרשת עקב, פרק י"א, פסוק י"ב).
בשורות טובות
חורף בריא
תגובות