מערכת הבטחון פרסמה את נתוני סיכול הפיגועים במשך השנה האחרונה.
וביניהם:
1. סוכלו 1040 פיגועים משמעותיים - מתוכם 689 פיגועי ירי, 326 פיגועי מטען, 13 פיגועי דקירה, 9 פיגועי דריסה, 2 התאבדות ו-1 חטיפה.
2. סוכלו 13 רשתות טרור וריגול איראניות.
3. נתפסו 20 חוליות טרור במגזר הערבי, מתוכן 5 חוליות תכננו לבצע פיגוע מטען או פיגוע מכונית תופת.
4. בשנה האחרונה הוקפץ צוות הלוחמים המיוחד המשותף ללוחמי היחידה המבצעית בשב"כ ולוחמי הימ"מ (המכונה "צוות טקילה") לסיכול פיגוע בטווח הזמן המיידי 32 פעמים.
5. מתחילת המלחמה כמות תקיפות הסייבר עלתה פי 5 משנים קודמות. בשנה האחרונה, במאמץ משותף של שב"כ, צה"ל ומערך הסייבר הלאומי סוכלו כ-700 מתקפות סייבר.
נתונים מדהימים, כשקוראים אותם, אנחנו מבינים עד כמה אנחנו חיים בתוך נסים, ועד כמה צריכים להודות לה' יתברך. ברור שזה גם בזכות המסירות נפש של אנשי כוחות הבטחון, אבל, כפי שכתב לנו דוד המלך: "אם ה' לא ישמור עיר - שוא שקד שומר" - הכל תלוי בשמירה האלוקית.
המאמץ האנושי שלנו הוא הכרחי, אבל תמיד לסכור שהוא רק "כלי" לאור של הברכה האלוקית - ולכן גם צריכים "להרחיב את הכלי" - ע"י תורה ומצוות, תפילות וצדקה לזכות עם ישראל - על מנת להגביר את השמירה האלוקית.
נודה לה' יתברך על נסיו ונפלאותיו עמנו, באמירת מזמור ק' בתהלים, ומזמורים נוספים - כל אחד ואחת כפי יכולתם, ובהחלטות טובות של הוספה בתורה ובמצוות.
חנוכה שמח, מאיר ומלא ברכות
מאת: אבישי אפרגון, ראש ישיבת "דרכי תמימים" ת"א, פרשן לעניני צבא ובטחון
תגובות