לפני כשבועיים, בעת כינוס השלוחים העולמי, התקיים מעמד מיוחד של הכנסת ספר התורה הכללי ל-770, במעמד אלפים רבים שנהרו לאירוע.
מבצע זה, במסגרתו מוזמן כל יהודי לרכוש אות בספר התורה הנכתב לזכותו, ובכך מתאחד הוא עם כל עם ישראל, התחיל בהוראתו של הרבי שליט"א מלך המשיח בשנת תשמ"ב (1981). לצד הסגולות במצווה זו, ציין אז כי בתחילת הפרק האחרון של ספר דניאל, בפסוקים העוסקים בתקופה שלפני ביאת המשיח, נאמר: "ובעת ההיא יעמוד מיכאל השר הגדול העומד על בני עמך, והיתה עת צרה אשר לא נהיתה מהיות גוי עד העת ההיא, ובעת ההיא ימלט עמך כל הנמצא כתוב בספר". לפי פשוטו של מקרא (וכן פירש רבינו ישעיה מטראני בעל "תוספות רי"ד"), הכוונה במילים "כל הנמצא כתוב בספר" היא לאלה שכתובים בספר התורה. אם כן, כשיש מצב של 'עת צרה', כאשר העולם מזדעזע, מבטיח הנביא ורומז על הדרך להצלחה ולהגנה עבור בני ישראל (בנוסף להגנה של מלאך מיכאל על כל בני ישראל): כל אלה שיש להם אות בספר-התורה, יזכו להימלט מן הצרה! (משיחת שבת פרשת מקץ תשמ"ב)
כיום ארגונים ומוסדות רבים משתמשים ברעיון זה, ומוכרים אותיות בספר התורה, מה שאז היה רעיון מהפכני, שסחף המונים. עד היום הוכנסו עשרים וששה(!) ספרי תורה כללים בהם נרכשו אותיות בדרך מיוחדת זו.
הרבי שליט"א מלך המשיח, אף נתן הנחיות מיוחדות למבצע זה. בין היתר הציע כי המחיר לכל אות, יהיה שכל אחד ייתן כפי נדבת לבו.
הוראה מיוחדת הייתה בנוגע ליהודים שכבר הלכו לעולמם לרכוש גם עבורם אות בס"ת הכללי. במיוחד הציע ועורר לרכוש עבור יהודים שנספו בשואה.
כמו כן הורה שגם מי שרכש אותיות בס"ת הכללי בעבר, ניתן לרכוש אות נוספת בספר תורה חדש.
יצויין כי גם מי שרכש בעבר אות בספר תורה מסוים, ואף אם כתב ספר תורה שלם בעצמו, עליו לקנות אות בספר תורה הכללי, מצד חשיבותו הגדולה, וסגולותיו הנפלאות - שמתאחד עם כל עם ישראל.
יצויין כי מבצע זה, בא בהמשך למבצע לכתיבת ספר תורה מיוחד עבוד ילדי ישראל, ספר תורה הנכתב בעיר העתיקה בירושלים, כשעד היום נכתבו במסגרת זו שמונה ספרי תורה, בהם מאוחדים למעלה משנים וחצי מיליון ילדים וילדות יהודיים מכל העולם.
בקשה מיוחדת שהגיעה בעקבות המבצע, אל הרבי שליט"א מלך המשיח, לכתיבת ספר תורה גם עבור כלל ישראל ולא רק בעבור הילדים הובילה לקריאתו לכתיבת ספר התורה הכללי.
ספרי התורה האחרונים שהוכנסו במסגרת ספר התורה הכללי, קיבלו דחיפה משמעותית בעקבות המלחמה בארץ הקודש. רבים ביקשו לרכוש אות בעבור החיילים שהתגייסו למאמץ המלחמתי ובעבור החטופים. לא מעט סיפורי מופת על אלו אשר רכשו אות בספר התורה ובכך ניצלו, התפרסמו בשנתיים האחרונות.
ספר התורה הקודם, הוכנס ברוב עם לבית חב"ד אופקים כשקודם לכן מתקיים מעמד מרשים של התעוררות המונית, במסע שעבר דרך המקומות שנפגעו במלחמת חרבות ברזל, ובעוטף עזה.
בשיחת י"ג תשרי תשמ"ב אמר הרבי שליט"א מלך המשיח: " הצורך בפעולות אלו בזריזות הכי גדולה, מתעורר ביותר כאשר מתבוננים ורואים שהעולם כולו נע ומזדעזע, ובאופן מבהיל לחלוטין ובלתי נורמלי לגמרי! . . והקב"ה רוצה שיעשו 'כלי' מתאים לביטחונם של בני ישראל, והוא האחדות הרוחנית שמשפיעה גם על העניינים הגשמיים". זה הזמן להצטרף ולרכוש אות בספר התורה, להתאחד עם כל עם ישראל ולזרז את הגאולה האמיתית והשלימה.
תגובות