• ב"ה ימות המשיח!
  • כ"ב טבת התשפ"ה (22.01.2025) פרשת וארא

שלשה נרצחים הי"ד בפיגוע ירי ליד קדומים

פיגוע ירי ליד קדומים: שלושה נרצחים ושבעה פצועים נוספים – המחבלים נמלטו. פיגוע הירי התרחש הבוקר בכביש 55, סמוך ליישוב אל פונדוק, ליד קדומים. המחבלים ירו מרכב לעבר אוטובוס ורכבים נוספים
שלשה נרצחים הי"ד בפיגוע ירי ליד קדומים
צילום: תיעוד מבצעי מד"א
כל הידיעות מאתר הגאולה אצלכם בואצאפ

פיגוע ירי קשה התרחש הבוקר בכביש 55, סמוך ליישוב אל פונדוק, ליד קדומים. המחבלים ירו מרכב לעבר אוטובוס ורכבים נוספים, וגרמו לרציחתם של שלושה אנשים הי"ד ולפציעתם של שבעה נוספים. בין ההרוגים שתי נשים כבנות 60 וגבר כבן 40.

כוחות מד"א שהגיעו לזירה קבעו את מותם של שלושה מנפגעי הירי ומעניקים טיפול רפואי לשבעה פצועים נוספים, בהם נהג האוטובוס, גבר בן 63 שנפצע באורח קשה, אישה בשנות ה-60 במצב בינוני, וחמישה נוספים שנפצעו באורח קל.

המחבלים נמלטו מהמקום, וכוחות הביטחון פתחו במצוד נרחב בניסיון ללכוד אותם. ארגון הצלה יו"ש דיווח כי ישנם שני נפגעים נוספים, ומידע נוסף על מצבם יימסר בהמשך.

 חשוב לציין את דעתו של הרבי שליט"א מלך המשיח כי הוויתורים והנסיגות בארץ ישראל אינם מביאים שלום, אלא להיפך – הם מביאים להגברת הסכנה ולפריצת הטרור. כאשר מראים חולשה ואי-החלטיות בענייני ביטחון, הדבר גורם לאויבים לנצל זאת ולהגביר את פעולותיהם. הדרך היחידה להבטיח ביטחון אמיתי היא לעמוד בתוקף על זכויותינו בארץ ישראל ולהראות שלא נתפשר על ביטחוננו.

ראש המהמשלה הוציא הודעה על הפיגוע הנורא: "רעייתי ואני שולחים תנחומים מעומק הלב למשפחות שלושת הנרצחים מהפיגוע הנורא הבוקר, ומאחלים איחולי החלמה מלאה לנפגעים. נגיע למרצחים הנתעבים ונבוא חשבון איתם ועם כל מי שסייע להם. אף אחד לא ינקה."

דקות לפני הפיגוע: כוחות הוקפצו להרס בהתיישבות

אלישע ירד כתב בחשבון X: "אי אפשר להמציא את זה. דקות לפני הפיגוע הרצחני בפונדוק, שיירת ענק של כוחות מג"ב יצאה מהבסיס בתפוח בדרכה להרס בהתיישבות, ככל הנראה באזור גוש שילה. הכל כבר היה מוכן. הדחפורים חיכו בצומת הסמוך, השוטרים עטו קסדות לראשם וקציני המת"ק הובילו את השיירה בנחישות אל היעד.

רגע לפני שניתן ה"פעל", הגיע האויב וטפח על פניה המבולבלים של מערכת הביטחון. הכוחות שהיו כבר בצומת אלון קיבלו הוראה לשוב על עיקביהם במהירות בחזרה לגזרת השומרון. האם נקראו לדלוק אחר המחבלים או שמא שוב נשלחו למנוע מיהודים כואבים למחות כנגד הדם שנשפך? אינני יודע.

אך דבר אחד יש לי לומר למח"ט שומרון: אם הצעד הראשון שלך לאחר שינוי הגזרות הוא שיסוי הכוחות שתחת פיקודך כנגד המתיישבים בזמן שהטרור הערבי משתולל, נראה שאיבדת מזמן את הכיוון".

עדכון: הכוחות הללו לא קפצו לפיגוע אלא נפרסו סביב יצהר כדי למנוע מיהודים להגיב לפיגוע הרצחני הבוקר.

 

 

חמישה ימים ברצף: טילים מעזה לעבר ישראל

רצח 45 יהודים וישוחרר במסגרת ההסכם

תגובות

הוספת תגובה חדשה

בתהליך...