בדרכים עם שלגים נסע השליח הרב מנחם מענדל זלמנוב לזכות במצוות חג הפורים גם את יהודי העיר רודני, במסירות התאספו היהודים מבתיהם לחוג בכל עיר ועיר את חג הפורים, ולהוסיף במצוות חג הפורים לקבלת פני משיח צדקנו.
ויקר אלו תפילין שבראש מתוך ששון ושמחה הניחו היהודים הגברים תפילין, המשתתפים קיבלו "דמי פורים", ושמעו מהשליח והרב הראשי לקוסטנאי והמחוז השליח הרב מנחם מענדל זלמנוב על ארבעת מצוות החג כשהכל חדור במ"ם החמישית משיח צדקנו יבוא ויגאלנו במהרה בימינו.
מצויידים ברעשנים למחיית עמלק, שומעים בקשב רב את קריאת המגילה מתוך מגילת קלף מפי השליח, מגילות מרתקות ורעשנים חולקו למשתתפים שהותירו את כולם קשובים ושקטים.
המשתתפים תרמו "מתנות לאביונים" לקופות מיוחדות. חלוקת ערכות מהודרות באופן אישי על ידי השלוחים לכל אחד ואחת מהמשתתפים תוך כדי שמציינים להחליף עם מישהו נוסף לקיום המצווה. כך גם עם דמי פורים ומתנות לאביונים.
היהודים שמעו על מרדכי הצדיק של דורנו הדואג לכל יהודי בכל פינה בעולם, ועל מצוות הקהל בו נותן הרבי שליט"א מלך המשיח כוחות לכל יהודי להקהיל יהודים נוספים בהוספה במצוות ומעשים טובים.
תפילה מיוחדת של "ועל הניסים" בעברית וברוסית נאמרה בצוותא, שיעור על מהות החג עם סעודת פורים שמחה עם אוזני המן מארץ ישראל ואמירת לחיים בשמחת פורים, קאפלאך ממולאים בבשר כשר ומיני מאפה לכבוד החג בצורת 'אוזני המן' המן טאַש, היו מן היהודים המבוגרים שנזכרו בסבתא היהודי מכינה מאכלים יהודים והביאו להם את שמחת החג.
המשתתפים קראו את מכתב כללי מהרבי שליט"א מלך המשיח לכל בני ישראל בכל מקום שהם בשפה הרוסית, שמעו שירים יהודים עם שמחה וריקודים ואמרו פרקו של הרבי שליט"א מלך המשיח בתהילים, עוד שמעו דברי הסבר מרתקים בשמע מיוחד מסבו של השליח הרב זלמן אבעלסקי הרב הראשי של מולדובה ובירתה קישינב.
כך גם זכו לשמוע על מסירות נפשו כילד של השליח הרב זלמן אבלסקי במחתרת במוסקבה לשמוע את קריאות המגילה וחגיגות חג הפורים שלמרות הפחד הסכנה היהודים תמיד חגגו את חגי ישראל, וציפו להרב את ריבנו, להשמיד את העמלק בין דורנו ולזכות לגאולה שלימה.
ערכות מהודרות של משלוחי מנות, עם סכום כסף בפנים של דמי פורים ומתנות לאביוניום, קיבלו כל אחד כאשר מחליפים איש עם רעו ואישה עם רעותה, וזוכים לקיים את כל מצוות החג שמיעת דברי תורה וחסידות מפי השליח על שמחת פורים ושמחת הגאולה השלימה.
השליח עודד את מסירותם של היהודים להקהל ולעמוד לחוג יחד עם חב"ד את כל מצוות ושמחת החג, מתוך כוונה לקבל את פני משיח צדקנו והקהל את העם בבית המקדש השלישי במהרה בימינו.
יהודי העיר רודני, שלא הצליחו לבוא עקב מצבם הבריאותי, או יהודים מובגרים וגלמודים היושבים בביתם זכו לקבל משלוחי מנות ומתנות לאביונים ושמחת החג עד פתח ביתם, עם ציוד לעריכת סעודת פורים בביתם, עלוני הסבר על החג ומגילות אסתר ותפילת ועל הניסים בשפה הרוסית.
מהם גם זכו לביקורי בית של הרב בביתם. יהודיה אחת שבאופן תדיר מבקרות אצלה פעילות חב״ד עם ערכות לחגים שמחו מאוד לקבל את השליח בביתם מהם זכו לקריאת המגילה והנחת תפילין בביתם, תוך התרגשות מיוחש
כך גם ערכות מתנה מיוחדות לילדי ישראל חיילי צבאות השם היקרים, ממתקים מתוקים ומשלוח מנות ודפי צביעה ומגילה לכבוד חג הפורים, ביקורי הבית החמים הביאו את שמחת החג לבתי היהודים הפזורים לחוג את חג הפורים מתוך תפילה לגאולה שלמה.
תגובות