בשעה חמש אחר הצהריים הושלמה כתיבת האותיות האחרונות בבית משפחת כהן ברחוב הרצל בעיר בת־ים – עיר הגאולה. משם, בשעה שבע וחצי בערב, יצאה התהלוכה המרכזית מישיבת חב״ד אל רחובות העיר, כשהשמחה פורצת גבולות.
כל הרחובות הסמוכים קושטו ביממה הקודמת כבר בדגלי משיח ומודעות המבשרות על הכנסת ספר התורה, כפי שמתאר כ"ק אדמו"ר מוהריי"צ במכתבו הידוע , כך שהמוני תושבי העיר כבר עמדו בהתרגשות לקבל את פני ספר התורה החדש עם התהלוכה הססגוננית ברוב פאר והדר.
חיילי צבאות ה’ הילדים – צעדו בראש התהלוכה כשהם נושאים דגלים ולפידים, בשירה ובריקודים, ויצרו מראה מרומם ומלא חיות חסידית ותלמידי התמימים של הישיבה הרקידו באופן נפלא את מאות התושבים שעמדו נדהמים למראה שמחת התורה והגאולה. במרכז התהלוכה נראו השלוחים לעיר ראשון לציון ובראשם כיבד בהשתתפותו המד"א דקהילת חב"ד בעיר הגה"ח הרב מרדכי צבי שיחי' דובראבסקי
כאשר הגיעה התהלוכה להיכל הישיבה, התכבדו הנוכחים מסט מהודר של פירות חמשה עשר בשבט ומיני תרגימא ומיד החלו מנהג ההקפות הנודע אותו ניהל בחיות חסידותית הרה"ח ר' חיים משה שיחי' אלפרוביץ, משפיע בישיבה.
רק לפני חצות ליל התיישב הקהל העצום לסעודת מצווה חגיגית וסיום הרמב"ם שחל בהשגחה פרטית באותו יום, כאשר לכל לראש הוזמן לחגיגה כ"ק אדמו"ר מלך המשיח שליט"א על ידי הרה"ח ר' יעקב שיחי' לנצ'נר ר"מ ומשיב בישיבה.
את המשא המרכזי נתן ראש הישיבה הגה"ח הרב שמעון ויצהנדלר שביאר בארוכה את דרכו של כ"ק אדמו"ר מלך המשיח שליט"א ב'הדרנים על הרמב"ם' וקישר את הדברים לסיום ספר התורה וסיום 'משנה תורה' - ממשה עד משה לא קם כמשה. הרה"ח המשפיע ר' חיים אלתר בנציון שיחי' פרישמן פתח את המחזור המ"ו ברמב"ם כשהוא נושא דברי התעוררות וחיזוק להתמדה בלימוד הרמב"ם. במעמד השמחה שולב גם חלוקת פרסים לתלמידי התמימים שעלו לגמר 'חתן תורה' ו'סגניו' ב'מבצע תורה תשפ"ה. את המעמד כולו הנחה בכישרון רב הרב אביחי שיחי' רוטשילד משגיח בישיבה. לאחר מכן התיישבו התמימים וקהל אנ"ש להתוועדות מרוממת עד עיצומו של ליל עם המשפיעים הרב אלפרוביץ והרב פרישמן.
צילום: ניתאי אבל
תגובות