• ב"ה ימות המשיח!
  • ל' סיון התשפ"ה (26.06.2025) פרשת קורח

פרשנות / התקיפה האמריקנית באיראן הצליחה; נסים גלויים בישראל

למרות מטחי טילים למרכז ולצפון – רק פצוע בינוני ו-15 פצועים קל, בחסדי ה'. ארה"ב תקפה הלילה בעוצמה את מתקני הגרעין באיראן, בתיאום עם ישראל. טראמפ ונתניהו הצהירו על הצלחה מלאה. חזון הגאולה והנבואות מתגשמים לנגד עינינו
התקיפה האמריקנית באיראן הצליחה; נסים גלויים בישראל
צילום: מד"א
עדכונים שוטפים בערוץ הגאולה בטלגרם

בחסדי ונסי ה' - למרות המטחים כבדים הבוקר, למרכז ולצפון, ולמרות שהיו כמה זירות נפילה, עד כה דווח על רק על מספר קטן של נפגעים - 1 בינוני, ו- 15 פצועים קל בלבד - מכל זירות הנפילה בצפון ובמרכז - נסים גלויים.

התקיפה של ארה"ב הלילה כללה 30 טילי טומהוק ששוגרו מצוללות לעבר נתאנז ואיספהאן, 2 פצצות חודרות בונקרים על נתאנז, ו- 12 פצצות חודרות בונקרים על פורדו.

לפי מקורות אמינים בישראל - התקיפה האמריקנית נועדה לפגוע גם במלאי של האורניום המועשר שכבר יש לאיראן (שאותו היא צברה בשנים האחרונות, בניגוד למה שסוכם ב"הסכם הגרעין").

1. כמה משפטים מתוך מתוך נאום טראמפ הלילה: הלילה אני יכול לדווח לעולם שהתקיפות היו הצלחה צבאית מרהיבה. מתקני העשרת הגרעין המרכזיים של איראן הושמדו לחלוטין. איראן, הבריון של המזרח התיכון, חייבת כעת לעשות שלום. אם לא, התקפות עתידיות יהיו גדולות הרבה יותר וקלות יותר.

במשך 40 שנה איראן אומרת "מוות לאמריקה, מוות לישראל". הם הורגים את אנשינו... איבדנו למעלה מאלף אנשים, ומאות אלפים ברחבי המזרח התיכון וברחבי העולם מתו כתוצאה ישירה מהשנאה שלהם. ... החלטתי מזמן שלא אתן לזה לקרות. זה לא יימשך. אני רוצה להודות ולברך את ראש הממשלה ביבי נתניהו. עבדנו כצוות כמו שאולי אף צוות לא עבד מעולם. יהיה שלום או שתהיה טרגדיה לאיראן. ואני רוצה פשוט להודות לכולם. ובפרט לאלוקים. אני רוצה פשוט לומר שאנחנו אוהבים אותך, אלוקים... אלוקים יברך את המזרח התיכון. אלוקים יברך את ישראל. ואלוקים יברך את אמריקה. תודה רבה. תודה.

2. מתוך נאום נתניהו: אתם זוכרים שמתחילת המבצע, אני הבטחתי לכם שמתקני הגרעין של איראן יושמדו, בדרך זו או אחרת. ההבטחה הזו קוימה.

לפני זמן קצר, בתיאום מלא ביני לבין הנשיא טראמפ, ובתיאום מבצעי מלא בין צה"ל וצבא ארצות הברית, ארצות הברית תקפה את שלושת מתקני הגרעין של איראן: פורדו, נתנז, ואספהאן.

בכך המשיכה ארצות הברית ביתר שאת ובעוצמה כבירה, את התקיפות של צה"ל והמוסד על תוכנית הגרעין של איראן. התוכנית הזו איימה על עצם קיומנו והיא גם סיכנה את שלום העולם כולו.

מייד לאחר השלמת הפעולה, הנשיא טראמפ צלצל אליי. הייתה שיחה מאוד חמה, מאוד מרגשת... אנחנו עומדים יחד, אנחנו נלחמים יחד, ובעזרת השם - אנחנו מנצחים יחד. וכלשון פרשת השבוע "עלה נעלה כי יכול נוכל להם".

3. השר רון דרמר - שאחראי על תיאום המאמצים עם ארה"ב - בירך הבוקר את ברכת שהחיינו! סמוטריץ': הבוקר הזה העולם הוא טוב ובטוח יותר, לעולם כולו ולישראל.

4. נזכיר את העיקר: ההתערבות של ארה"ב במלחמה - כתובה בנבואות ובמדרשי חז"ל במפורש. "אמר רבי יצחק שנה שמלך המשיח נגלה בו... מלך פרס... והולך מלך ערבי לארם... " הרבי שליט"א מלך המשיח הסביר ש"ארם" - אלו המעצמות, שהן "רמות" ונישאות - דהיינו ארה"ב. הרבי שליט"א מלך המשיח גם ציין לגירסה נוספת של המדרש, ולפיה כתוב "אדום" (במקום ארם) - וגם זה רומז לארה"ב (ומדינות נוספות).

כל זה כבר התגשם במלחמת המפרץ הראשונה, ואכן, כבר אז החל הענין של "שנה שמלך המשיח נגלה בו" - כי בחודש אייר באותה שנה החלו להכריז לפני הרבי שליט"א מלך המשיח "יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד". וזה מתגשם גם עכשיו מול עינינו בתקיפה של ארה"ב על איראן (פרס).

וכמו שכתבתי לכם לפי כמה ימים, כל זה מובא גם בגמרא, מסכת יומא דף י', מובא: "אמר רב: עתידה פרס שתיפול ביד רומי... גזירת מלך היא". וממשיכה שם הגמרא ואומרת, שכך מובא גם בברייתא: "תניא נמי הכי: עתידה פרס שתפול ביד רומי, גזירת מלך הוא..." "רומי" של היום, על פי הפירושים המקובלים - היא ארה"ב. וזה גם מביא אותנו לגמרא במסכת סנהדרין (דף צ"ח), ולפיה המשיח יושב ב"פתחה של רומי" - ואכן, מקום מושבו של הרבי שליט"א מלך המשיח הוא בארה"ב... שנזכה לגילוי משיח תיכף ומיד, ובחסד וברחמים.

בת ים: השליח בקבלת שבת עם הכוחות בשטח

איראן כמעט שיגרה 1,000 טילים – ונבלמה בנס

תגובות

הוספת תגובה חדשה

בתהליך...