• ב"ה ימות המשיח!
  • ו' תשרי התשפ"ו (28.09.2025) פרשת האזינו

מה אתה רואה?

ב"שיחת הדבר מלכות" פרשת ראה תנש"א מבהיר הרבי שליט"א מלך המשיח, שהגאולה אינה רק עניין עתידי אלא מציאות עכשווית הנראית בעינינו ממש. ניסי הדור – מלחמת המפרץ, יציאת יהודי רוסיה ועד לניסי "חרבות ברזל" – הם חלק מהתגלות תהליך הגאולה האמיתית והשלימה
מה אתה רואה?
מקום פגיעת הטיל בבת ים. צילום: חיים טויטו
כל הידיעות מאתר הגאולה אצלכם בואצאפ

מאת הרב מענדי ליפש, משלוחי הרבי שליט''א מלך המשיח בבית שמש

מה אתה רואה?

בדבר מלכות השבוע, שיחת הרבי שליט''א מלך המשיח משבת פרשת ראה תנש"א, יש פסקה שהיא לכאורה תמיהה עצומה, שצריך להבין את פירושה!

וכך כתוב בשיחה (סעיף י''א): "להכריז ולפרסם בכל מקום – בדברים היוצאים מן הלב – שהקב"ה אומר (ע"י עבדיו הנביאים) לכל־אחד־ואחת מישראל "ראה אנכי נותן לפניכם היום ברכה", ועד שהיום ממש רואים בעיני בשר ברכת הגאולה האמיתית והשלימה".

מה הרבי אומר כאן? לפרסם שהיום ממש רואים את הגאולה, ושזוהי נבואה!

הרי חלפו מאז כבר כמה וכמה שנים ועדיין לא זכינו לגילוי משיח והגאולה בפשטות! אז היכן היא הנבואה??? יתירה מכך: כבר כשיצאה השיחה לאור, מספר ימים אחרי אותה שבת, עבר אותו יום שבו הרבי אמר את הנבואה הזו (-שבת פרשת ראה תנש''א) ועדיין לא בא משיח. וכיצד מוציא הרבי לאור שיחה שבה כתוב ש''היום ממש רואים את הגאולה השלימה" כשכבר עבר אותו יום והגאולה עוד לא באה!

והביאור פשוט מאוד: הנבואה שכתובה כאן בשיחה, אינה נבואה רק על העתיד, שבקרוב יבוא המשיח, אלא זוהי נבואה על ההווה - שמה שאנו רואים כעת, אלו הם התממשות נבואות הגאולה והמשכת הגאולה בעולם.

ובפשטות, שהניסים הגדולים שהתרחשו במלחמת המפרץ בשנת תנש"א, ויציאת היהודים מרוסיה בשנים תש''נ-נ"א, וכן יש לומר על הניסים הגדולים של מלחמת חרבות ברזל שאנו נמצאים בעיצומה, ובפרט ניסי המבצע באיראן - אינם סתם הארת פנים של הקב"ה לישראל, כמו שהיה כמה וכמה פעמים גם בזמן הגלות, שהיה לעם ישראל ניסים, אלא עלינו לדעת שאלו הם נפלאות הגאולה, בתור חלק מתהליך המשכת הגאולה בעולם. 

ובשביל לומר את זה בוודאות, צריך להיות נביא... וזוהי בדיוק הנבואה של הרבי כאן בשיחה.

לראות, זה אחרת לגמרי

ופירוש זה מתאים עם המהלך הכללי של השיחה, בה מבאר הרבי (סעיף ו'), שהלימוד מהפסוק הפותח את פרשת השבוע, "ראה אנוכי נותן לפניכם היום ברכה", הוא שיהודי "שייך וצריך להיות לא (רק) בדרגא של שמיעה, אלא (גם) בדרגא של ראי'",- לראות את הנשמה האלוקית שבתוכו. וכך גם בענין הגאולה, שכעת שייכים ויכולים אנו, לא רק לשמוע מהרבי על כך שהגאולה קרובה, אלא גם לראותה ממש בעיניים שלנו!!

ומה ההבדל בין לשמוע מהרבי לבין לראות בעצמנו? הבדל גדול מאוד! הרבי מביא לפני כן (בסעיף ב'), שיש הלכה שאדם שראה אירוע כל-שהוא בעיניו, לא יכול להיות דיין בסיפור הזה. ולמה? כי מאחר שראה זאת בעיניו, האירוע והפרשנות כבר התאמת אצלו כל כך, עד שהוא לא יכול לקבל שום אפשרות של פרשנות אחרת ולימוד זכות על בעל המעשה. הראיה בעיניים קובעת התאמתות מוחלטת בנפש, עד שאי אפשר לשכנע אותך אחרת!

וכך גם בעניין הגאולה: כשנהיה במצב שאנו לא רק שומעים ומבינים מהרבי שיש נפלאות הגאולה, אלא נראה את זה בעצמנו, בעיני בשר - יתאמת אצלנו בוודאות, מצד עצמנו, שאנו כעת בזמן הגאולה, ונתחיל באמת לחיות ולהתנהג בצורה שמתאימה ל"ימות המשיח בהם אנו נמצאים עכשיו"!

כשתהיה מונח, תתחיל לראות

סיפור ידוע מספר על שני חסידים מהעיירה אודסה שהגיעו לרבי מהר"ש בליובאוויטש. נכנס החסיד הראשון אל הרבי, והרבי שאלו: "מה קורה באודסה?". סיפר החסיד על כל הדברים הטובים שמתרחשים בעיירה, על השיעורים וההתוועדויות, על לימוד התורה ומעשי החסד שהחסידים שקועים בהם. הודה לו הרבי ונתן לו מטבע גדול.

אחריו נכנס החסיד השני, שאמר לעצמו: 'אני לא אעבוד על הרבי כמו שעשה חברי. אני אספר לרבי מה באמת קורה באודסה'.... וכששאלו הרבי "מה קורה באודסה?", החל לספר על כל הדברים הרעים, על כך שהשיעורי תורה חלשים, לא מגיעים להתוועדויות, אנשים לא לומדים תורה ועסוקים רק בלהרע כל היום. כשסיים קיבל מהרבי מטבע קטנה.

שאל החסיד את הרבי: "הרי חברי, שסיפר דברים רחוקים מהמציאות, קיבל מטבע גדולה, ומדוע אני שסיפרתי את האמת קיבלתי מטבע קטנה?". השיב לו הרבי: "מה קורה באודסה, אני יודע גם בלעדיך. רצוני היה לדעת היכן אתה מונח. ואת זה אני שומע לפי מה שאתה מספר מה אתה רואה"...

גם בענייננו: מי שמונח בגלות, מונח בגשמיות, מונח בחדשות ופוליטיקה, וודאי שלא יכול לראות את הגאולה. אתה רואה את המציאות בהתאם למקום בו אתה חי ומונח. אבל כשיהודי מתרומם מהגשמיות, מונח בעבודת ה', בלימוד תורה, חסידות וגאולה ומשיח, מונח בלימוד הדבר מלכות של הרבי - הרי שהוא יכול באמת לראות עכשיו את הגאולה!

פרשת השבוע ראה • השיעור השבועי בדבר מלכות מהרב זמרוני ציק

דבר מלכות נצבים וילך • השיעור השבועי בדבר מלכות עם הרב זמרוני ציק

תגובות

הוספת תגובה חדשה

בתהליך...