• ב"ה ימות המשיח!
  • י"ג אייר התשפ"ו (30.04.2026) פרשת אמור

דור הגאולה צועדים יחד

מול האתגרים הרבים בדורנו, אחרי תקופות בהן מסגרות החינוך השונות נסגרו פעם אחר פעם, יש דרך להעביר לילדים את המסרים החשובים: אמונה בה' מתוך אהבת ישראל - בתהלוכות ל"ג בעומר
דור הגאולה צועדים יחד
כל הידיעות מאתר הגאולה אצלכם בואצאפ

ביום שלישי הקרוב ימלאו בעזרת ה' רחובות הערים, השכונות והיישובים ברחבי העולם בקולות שמחה, בשירי ילדים ובדגלים צבעוניים. תהלוכות ל"ג בעומר, כתקנתו הקדושה של הרבי שליט"א מלך המשיח, אינן רק אירוע חגיגי או מסורת קהילתית. הן מענה חי, בוער ורלוונטי, לאחד האתגרים הגדולים ביותר של דורנו.

בשנים האחרונות חווה עולם החינוך טלטלה עמוקה. ילדים רבים במסגרות השונות, לא זכו לרצף לימודי תקין במשך תקופה ארוכה. מסגרות נסגרו שוב ושוב, שגרה הופרה, וההשלכות ניכרות היטב. לא צריך להרחיק לכת; די להביט סביב. התנהגויות שבעבר נחשבו חריגות הפכו שכיחות, גילויי חוסר משמעת מתרבים, ותחושת האחריות ההדדית  הנעוצה בצויי האלוקי "ואהבת לרעך כמוך" אותו קראנו בתורה בשבוע שעבר - נשחקת.

הנתונים, הסיפורים והאירועים מן התקופה האחרונה מצביעים כולם על אותה תופעה: דור שלם צמא להכוונה, לערכים ולחום אנושי. דווקא עכשיו, כאשר מערכות רבות מתקשות להעניק את המענה המלא, מוטלת עלינו האחריות להתייצב ולהעניק לילדינו את המתנה היקרה ביותר - זהות יהודית ואהבת הזולת.

כלל גדול

כאן נכנסות לתמונה תהלוכת ל"ג בעומר. לא רק אירוע חד-פעמי, אלא שיעור חי, מרגש ובלתי נשכח. אלפי ילדים יהודיים צועדים יחד, כתף אל כתף, ללא הבדלי רקע, מוצא או מעמד. הם שרים יחד, שמחים יחד, ולומדים יחד את 12 הפסוקים המלמדים על האמונה בהקב"ה, כשבתוכם כמובן המסר הנצחי של רבי עקיבא: "ואהבת לרעך כמוך - זה כלל גדול בתורה".

זו תכנית חינוכית שלמה. בעולם שבו קל כל כך להתרחק, להתבדל ולהסתגר, מלמדת התהלוכה את הכוח שבאחדות. היא מחנכת לכבוד, להקשבה, לאכפתיות ולערבות יהודית הדדית שצריכה להפוך לאורח חיים קבוע.

הרבי שליט"א מלך המשיח מציב את התהלוכות ככלי חינוכי ראשון במעלה. לא נאום ארוך, לא שיעור בכיתה, אלא חוויה חיה הנחרטת בלב הילד לשנים ארוכות. ילד שצועד בתהלוכה, נושא דגל, מקשיב לדבר תורה ומרגיש חלק ממשהו גדול - לוקח עמו את התחושה הזו לכל חייו.

צו השעה

השנה, יותר מתמיד, ההשתתפות בתהלוכות היא חובה ציבורית וחינוכית, המוטלת על כולנו. כל ילד נוסף שנביא לתהלוכה הוא עוד לב שנפתח, עוד נשמה שמתחברת, עוד חוליה בשרשרת הדורות.

זה הזמן של הורים, מחנכים, סבים וסבתות, וכל מי שליבו פועם למען עתיד העם היהודי, לדאוג שכל ילד וילדה יהיו שם. לא להסתפק בידיעה שהתהלוכה מתקיימת, אלא לפעול, להזמין, לעודד ולהביא בפועל.

בימים שבהם אנו מחפשים פתרונות למשבר החינוכי, התשובה נמצאת ממש מול עינינו: לחבר את הילדים אל ערכי התורה, אל אהבת ישראל, ואל תחושת השייכות לעם הנצח.

ביום שלישי הקרוב - ל"ג בעומר , כולנו צועדים. למען ילדינו, למען עתידנו, ולמען הגאולה האמיתית והשלימה, התגלותו של הרבי שליט"א מלך המשיח, תיכף ומיד ממש, כשהילדים הם אלו שיצעדו לקבלת פניו.

המדע מגלה את האמונה

תגובות

הוספת תגובה חדשה

בתהליך...