החל מתחילת נשיאותו שולח הרבי שליט"א מלך המשיח את שליחיו חסידי חב"ד לפעול בכל מקום על גבי הגלובוס. במשך השנים הכריז על מבצעים שונים הממקדים את נושאי הפעולה – תפילין, מזוזה, נרות שבת קודש, אהבת ישראל, טהרת המשפחה, צדקה, לימוד תורה, חינוך ועוד ועוד. בעת כנס השלוחים העולמי בשנת תשנ"ב (1992) הכריז הרבי שליט"א מלך המשיח כי השליחות כעת היא 'קבלת פני משיח צדקנו', וזה צריך להיות מורגש בכל פרטי השליחות.
בהתאם לכך, כאשר הרב ניצן כהן מציג את עצמו, הוא משתמש בתואר 'עוסק בשליחות היחידה – קבלת פני משיח צדקנו'. תהליך התקרבותו לרבי שליט"א מלך המשיח התרחש כאשר נסע אחרי הצבא לעבוד בפיליפינים, שם הכיר את השליח במנילה הרב יוסי לוי, שלאחר תקופה עודד אותו לנסוע לארץ ללמוד בישיבת חב"ד בצפת. כעבור שנה נסע ללמוד במסגרת ה'קבוצה' אצל הרבי שליט"א מלך המשיח ב-770 שבניו יורק. לאחר החתונה התגוררו בצפת, ובמקביל חיפשו היכן הם יכולים לפעול ולהשפיע בשליחות. הפור נפל על העיר החדשה חריש.
"היינו ממש ממשפחות חב"ד הראשונות בעיר", הוא משחזר. "את פעילותנו התחלנו עם 'מסיבות שבת' – לאסוף ילדים ולומר איתם את 12 הפסוקים. באותה תקופה התנהלו מאבקים על צביונה של העיר, ופעילותי לא מצאה חן בלשון המעטה בעיני כמה וכמה שחששו מכפיה דתית וכדומה. בשלב מסוים אף הוזמנתי למשטרה והובהר לי כי אם תוגש אצלם תלונה אזי תיפתח נגדי חקירה. השבתי כי הפעילות מתבצעת בשליחות הרבי שליט"א מלך המשיח, ואינני יכול להפסיק אותה ללא הוראה ממנו".
"חזרתי מהמשטרה וכתב לרבי שליט"א מלך המשיח באמצעות ה'אגרות קודש'. התשובה עסקה בהבטחת בעל התניא כי יד החסידים תהיה על העליונה. במקביל התייעצתי עם ידידים מבינים שהמליצו לפעול בדרכי נועם ולשאול את המשפחות אם ירצו להשתתף בפעילות. כך אכן נהגתי, והתברר כי באחת הפעמים מבלי לדעת פניתי לאחד ממובילי תנועת המחאה. האיש, שבעבר התבטא במילים קשות, התרשם מאוד מהפניה המנומסת, ואף פרסם לאחר מכן ברשתות החברתיות כי לאור התרשמותו החיובית, כעת הוא מאמין כי ניתן לחיות פה יחד. מאז ההתנגדויות פחתו, והתקיימה ברכת הרבי שליט"א מלך המשיח כי יד החסידים תהיה על העליונה", מספר הרב ניצן.
במקביל לפעילות בעיר חריש, אותה הם מבצעים בתיאום עם בית חב"ד המקומי בניהולו של הרב דוד כהן, החל הרב ניצן לפעול בשנים האחרונות גם בתחום ההייטק, והוא כיום מפתח בינה מלאכותית בתחום הפיננסי. הסיבה לכך היתה התרחבות המשפחה ב"ה, דבר שהצריך להגדיל את הפרנסה. גם בכך הוא ראה את הברכה שמביאה השליחות. הרבי שליט"א מלך המשיח כתב לו כי ענייני הבית תלויים בשליחות. באחד מתפקידיו היה הרכז המקומי של סניף 'צבאות השם'. בהזדמנות מסוימת הגיע לביקור מנהל הסניפים הרב שלמה דיקשטיין, והם דנו באפשרויות להרחיב ולפתח את הפעילות. הרב ניצן אמר לו: ארשום עשרים ילדים נוספים לפעילות, תחתום לי שארוויח בעבודתי משכורת של עשרים אלף ש"ח. הרב דיקשטיין לא נבהל והסכים, ואכן הברכה התממשה.
"הרבי שליט"א מלך המשיח לא שלח אותי לעבוד בהייטק רק כדי להתפרנס, אלא כדי לבצע את השליחות היחידה קבלת פני משיח", הוא אומר, "ואכן הדבר מספק המון אפשרויות לעשות זאת. בחנוכה קיימנו המון הדלקות, וכעת מחלקים מאות סטים של מצה שמורה לליל הסדר. בכל פעם שאני פוגש מישהו אני משתדל דבר ראשון לעורר על הזכות הגדולה שלנו, כפי שאומר הרבי שליט"א מלך המשיח, כי אנחנו נמצאים כבר אחרי התגלות המשיח, בזמן הכי נעלה לגאולה".
תגובות