אתמול התקיים ברחבת הכותל המערבי אירוע מרגש של הכנסת ספר התורה התשיעי של ילדי ישראל, שנכתב בהוראת הרבי שליט"א מלך המשיח. בשולי השמחה הגדולה התרחש גם אירוע מביש: אברך יקר שהניף דגל משיח נלקח למעצר בברוטליות רבה, בעקבות הוראתו של אדם חב"דניק הנחשב ל"רב חשוב", שניצל את כוחו לרעה והורה למשטרה למנוע בכל מחיר את הנפת דגלי המשיח ברחבת הכותל בזמן האירוע.
זו הזדמנות להעיר ולהאיר כמה נקודות בהקשר הזה.
ראשית, יש להעמיד את הדברים באור הנכון.
הרבי שליט"א מלך המשיח כותב ב'היום יום' של ערב תשעה באב — תזכורת עבורנו על סיבת החורבן: "מהי פעולתה של חסידות ויראת שמים, כשחסר העיקר — אהבת ישראל, ועוד לגרום חס־ושלום צער לזולת".
ובמילים פשוטות: מה שווה לימוד חסידות אם חסר העיקר — השפעת הלימוד על מידותיו של האדם, כדי שיהיה חדור יותר באהבת ישראל? תכלית לימוד החסידות היא לפעול על האדם. אם הוא לומד, אך הלימוד אינו משפיע על התנהגותו — זהו לימוד פסול ולא נכון. לא כך נראה חסיד.
גם במקרה שלפנינו: אפילו אם אדם הוא רב וחב"דניק, כאשר הוא פועל להכות ולהשליך לכלא חסיד אחר רק משום שהעז להניף דגל משיח — זהו גילוי של מידות רעות ומגונות.
למי שעדיין מסתפק ומקבל את הטענה המגוחכת שאלו "הכללים והחוקים ברחבת הכותל", האוסרים הנפת דגלים ושלטים מכל סוג — כדאי לשים לב לעובדה הפשוטה שבנוגע לדגלים אחרים המוכנסים למתחם, כמו דגל קייטנת עזר מציון, לא אוכפים את ה"חוק" הזה, ובוודאי לא בברוטליות המזעזעת שראינו אתמול.
אפשר גם לצייר במחשבה דמות של אדם טוב לב — ולא משנה לאיזה מחנה הוא משתייך — ולשאול: האם היה מורה לשוטרים להכות אדם בברוטליות ולהכניסו למעצר בשל "עוון" שכזה?...
בקיצור: לא משנה לאיזה מחנה בחב"ד אתה משתייך. הכאת אברך והשלכתו למעצר משום שהניף דגל משיח - זו הנהגה פסולה ומבישה!
מכאן אנו מגיעים לנקודה נוספת, הממשיכה את אותו עניין.
נאמר במשנה (אבות א, יז): "לא המדרש עיקר אלא המעשה". העיקר בלהיות יהודי אינו ללמוד תורה בלבד ולהשאיר אותה ברמת התיאוריה והרעיון, אלא להוריד את הלימוד למעשה, כך שישפיע על ההתנהגות בפועל.
מאז ראשית גילוי החסידות גילו לנו רבותינו נשיאינו, בהדגשה גדולה, שתכלית בריאת כל העולמות היא להביא להשראת השכינה בתחתונים ולפעול את גילוי משיח צדקנו. כאשר עלה הרבי שליט"א מלך המשיח לנשיאות, המשיך וגילה שאנחנו הדור שעליו הוטל התפקיד להביא את המשיח בפועל ממש.
בשנת תנש"א, שעליה הכריז הרבי כי בשנה זו מלך המשיח — הלוא הוא הרבי שליט"א בעצמו — כבר התגלה, הורה הרבי בשבת פרשת שופטים לפרסם לכל אנשי העולם את הבשורה הגדולה ואת הנבואה: "הנה זה משיח בא".
בכינוס השלוחים העולמי תשנ"ב הורה הרבי שליט"א מלך המשיח שהעבודה היחידה שנותרה כעת היא להכין את כל עם ישראל לקבלת פני משיח צדקנו.
באותה שיחה ביאר הרבי שליט"א מלך המשיח ששליח אמיתי אינו מסתפק בעשיית הדברים שהמשלח — הרבי — הורה לו במפורש, אלא עליו להפעיל את שכלו, לחשוב, ליזום ולפתח רעיונות משלו, כדי לקדם ולהביא לפועל את רצונו והוראותיו של המשלח.
מכך נולדה עשייה ברוכה ויוזמות רבות להפצת בשורת המשיח בעולם. אחת היוזמות שהצליחו וקיבלו תאוצה גדולה, לא רק בקרב חסידי חב"ד אלא גם בציבור היהודי הרחב, היא דגל משיח — דגל המבטא את ציפייתנו למשיח עכשיו.
הנפת דגל משיח אמנם אינה הוראה מפורשת של הרבי שליט"א מלך המשיח, אך היא אחת הדרכים המעשיות להוציא לפועל את רצונו ואת הוראתו לפרסם משיח לכל אנשי העולם. ראוי, חשוב וצריך, להוריד את רצונו של הרבי לפרסם משיח לכל העולם - לרמת המעשה בפועל. ולכן זו פעולה חשובה ומבורכת.
לא ייתכן שאדם הרואה את עצמו כחב"דניק ישנא את הדגל משיח. כל הורתו ועניינו של הדגל הם קיום הוראת הרבי לפרסם משיח לכל העולם. זכותך לחשוב שיש דרכים טובות יותר לעשות זאת, אך אינך יכול לשנוא יוזמה שכל עניינה הוא לקיים את רצון הרבי שליט"א מלך המשיח!
יתרה מזו: אם אינך מקיים בשום דרך מעשית את הוראת הרבי שליט"א מלך המשיח לפרסם משיח לכל העולם — יש לך בעיה יסודית בהתקשרות לרבי. כי "לא המדרש עיקר אלא המעשה". העיקר אינו רק ללמוד תניא ומאמרי חסידות בהעמקה, אלא להפנים את תוכנם וליישמם בפועל. העיקר בבשורת הגאולה של הרבי, הוא להפיץ ולפרסם אותה לאנשים בפועל.
ומסיימים בטוב.
גם ברגעיה האחרונים של הגלות, כשעדיין יש אנשים המתבלבלים ובוחרים ברע במקום בטוב, לא נתייאש חלילה. נזכור שהגאולה קרובה, שמעט אור דוחה הרבה מן החושך, וכל שכן הרבה אור.
נוסיף בלימוד החסידות בחיות ובתענוג, ובמיוחד בלימוד שיחות ה"דבר מלכות" של הרבי שליט"א מלך המשיח. נוסיף בהפנמת הדברים ובקיומם בפועל ממש, באמצעות הפצת והסברת ענייני משיח לכל העולם.
בטוחים אנו שדגלי המשיח ואורו של משיח ימשיכו להתפשט ולהאיר את העולם כולו. סוף האמת לנצח.
מעצר האברך לא יעצור מאומה. את האור אי אפשר לנצח במכות.
נמשיך בכל הכוח לדגול במשיח.
הרב מענדי ליפש
שליח הרבי שליט"א מלך המשיח ומנהל בית חב"ד לב העיר בבית שמש
לקבלת הטור השבועי בענייני גאולה ומשיח: https://did.li/egpUY
למי שהגיב כאן מקודם, תחת השם "הייתי אתמול בכותל",
אכן יש כמה אנשים שאחראים למעשה המביש הזה. ובהחלט יש יהודי חב"דניק, שמחשיב את עצמו לרב חשוב, שהיה בידו את הכוח, והוא זה שנתן את ההוראה בפועל לשוטרים להרביץ ולעצור למי שהניף דגל משיח.
ןהעיקר, זה צריך לטלטל את כולנו ולהביא להוספה עצומה בפרסום והסברת משיח - לחבר את כולם לעניין, גם את אלו המנגדים לעת עתה.
איפה המחאה של רבני חבד
הלסאטמר היינו לגור דמינו???
חזק ואמץ! תחזקנה ידיכם להניף את דגל המשיח עדי ביאתו תיכף ומיד ממש!
ב״ה. על זה הי/ה דוה לבנו, על אלה חשכו עיננו על הר ציון ששמם שועלים הילכו בו. (מגילת איכה).
כתב הרמב״ם (הלכות תלמוד תורה ה׳ ד׳)
אלו התלמידים הקטנים שלא הרבו תורה כראוי והם מבקשים להתגדל בפני עמי הארץ ובין אנשי עירם, וקופצין ויושבין בראש לדין ולהורות בישראל הם המרבים המחלוקת, והם המחריבים את העולם, והמכבין נרה של תורה, והמחבלים כרם ה' צבאות, עליהם אמר שלמה בחכמתו: אחזו לנו שועלים שועלים קטנים מחבלים כרמים. עכ״ד.
עניינים היפך אהבת ישראל עשו חורבן במקום הקדוש, והנביא צווח בשם ה׳ (ישעי/ה א׳ י״ב) כִּ֣י תָבֹ֔אוּ לֵֽרָא֖וֹת פָּנָ֑י מִֽי־בִקֵּ֥שׁ זֹ֛את מִיֶּדְכֶ֖ם רְמֹ֥ס חֲצֵרָֽי:
כל סמל קדוש (שבת/ איסור שעטנז/ וכל ענין מכל מצוות התורה) הנה הנלחם בו הוא מחלל את שם ה׳ ו״מאוייבי תחכמני״ מממשיכי דרכם של התנועות שקמו להטיל איבה בין ישראל לאביהם שבשמים שנלחמים נגד פרסום התיבה הקדושה ״משיח״
ויערה ה׳ רוח ממרום ויתמו חטאים ולא חוטאים. (וגם אם מישהו התכוין שהתוצאה תהי/ה אחרת וסמך על כממוצע על מי שלא ראוי לסמוך עליו- עליו לחזור בו (ואחד שוגג ואחד מזיד בחילול ה׳ כמובא במסכת אבות)ולעשות כל הנדרש להסרת רמיסת הקודש בהיכל מלך מלכי המלכים הקב״ה.
תגידו שהוא הורה להוריד דגלים, אבל אל תגידו שהוא הורה לשוטרים שאינם תחת סמכותו להפעיל אלימות מכוונת אלא אם כן יש לכם הוכחות לזה ספציפית למעלה מכל ספק. מספיק אנשים היו וראו בדיוק את מה שקרה וכפי שנרמז כאן בתגובה קודמת
הבפועל ממש-
פרסום משיח שלא היה כמותו בשום אירוע!!
העצור שי' מסר את נפשו ב'על מודע' ממש כי בלעדי הסיפור הזה לא היה כזה פרסום משיח באירוע הזה!!
אז אשריו ואשרי חלקו
וכאן קריאה לציבור השלוחים שיחיו
להרים רף חדש בהפצה
ולא לתת לשום גורם לקרר אותנו
וכמו שקראנו בהפטרת שבוע שעבר:
(שכש)והביאו בניך בחוצן - דהיינו בחיצוניות, שזה הטענה על הדגלים וכו' שזה עניין חיצוני,
אז אפעפ"כ:
מתקיים ע"י זה היעוד של "והיו מלכים אומנייך ושרותיהם מניקותייך"
ותיכף ומיד ממ"ש!!!
ולהעיר שבתשעה באב כן נתנו להכניס דגלים
חזי ברוך , כ"ח אב התשפ"ו, 21:59
הוא לא היה צריך להתגרות בכוונה