המטפלים של מרכז ישיחנה אינם באים ללמד דברים חדשים ובוודאי שלא לחנך את התמימים בישיבות הקדושות, אז מה באמת תפקידים? • במרכז "ישיחנה" התחילו השבוע את סדנאות הפסיכודרמה במוסדות חב"ד, פנינו למנהל המקצועי הרב יוסף זאב רייניץ כדי ללמוד יותר פרטים על הסדנאות הללו • הכתבה המלאה
במרכז "ישיחנה" התחילו השבוע את סדנאות הפסיכודרמה במוסדות חב"ד, פנינו למנהל המקצועי הרב יוסף זאב רייניץ כדי ללמוד יותר פרטים על הסדנאות הללו.
סליחה על השאלה הישירה, אתה באמת חושב שלתמימים בישיבות אין מספיק תוכן וידע והם זקוקים לטיפולים ריגשיים?❓
ראשית אני מבין את השאלה, המושג טיפול מפחיד מעט, ופסיכו [ביוונית נפש]נשמע משהו לא תקין, אז נעשה סדר,❣ קודם כל אנו לא עושים טיפול, למרות שבהכשרתנו אנו מטפלים וטיפול איננה מלה שלילית אלא להפך. ולעצם השאלה אני מעדיף להקריא לך מכתב שקיבלתי מאחד התמימם שסיים ישיבה קטנה, בחור מאד חסידי וכשרוני ללא שום בעיה, וכך מתחיל מכתבו:???? לכבוד הרב רייניץ רציתי לספר לך מעט ממה שנהנתי בסדנה הכ"כ יפה שמעולם לא הכרתי , דבר ראשון זה היה מאד חוויתי מבחינה הרגשות שהיו באוויר, תחושות של הקלה, של מתח, וכדו'. שנית הסדנה מאד עזרה לי למרות שלא הייתי במרכז הענינים אבל עצם העבודה עם מישהו מהקבוצה, ריפא גם אותי, וכן עצם השיתוף ברגשות שהיו לי בלב, והיכולת לפרוק אותו מילאו אותי בשמחה
דבר שלישי, זה מאד יפה שגם את חכמת הפסיכולוגיה העברת דרך מושגים בחסידות וכו'.
תודה רבה על הכל❣
יפה ומרגש, שתף אותנו מה התכלית,? מדוע בחור כ"כ מוצלח היה זקוק לסדנה? כולנו מכירים את את השאלה מה ממתיק את הקפה, הסוכר או הכפית הסובבת בכוס? ברור לנו שהסוכר הוא הממתיק, ותפקיד הכפית זה להוציא את המתיקות מכוח אל הפועל.
המטפלים של מרכז ישיחנה אינם באים ללמד דברים חדשים ובוודאי שלא לחנך את התמימים בישיבות הקדושות, תפקיד זה עושים בהצלחה רבה ובמסירות גדולה הרמי"ם והמשגיחים, תפקיד המטפל הוא להיות 'הכפית' איתה ממתיקים את השתיה, אנו יודעים ומאמינים שלכל אחד יש את מלוא הערכים והעוצמה לעשות את שליחותו בעולם, ולהיות חיל נאמן של הרבי, ומתוך ערכה עצומה זו, אנו יושבים בסדנאות עם התמימים הנפלאים.
הרבי מלך המשיח שליט"א אומר ב"היום יום של הרבי שליט"א מלך המשיח: ידוע שהאבות קיימו את כל התורה כולה עד שלא ניתנה. ההבדל לעבודה שלאחר מ"ת היה מהיכן מתחילים,. אצל אברהם אבינו היה הסדר שהתחיל במחשבה 'הכיר את בוראו,' לאחמ"כ פירסם אלקות בפיו, 'דיבור' ורק לבסוף מל את עצמו 'מעשה', לאחר מ"ת מתחילים בסדר הפוך, מעשה דיבור ומחשבה, ע"כ. התהליך נע פנימה מהמעגל החיצוני עד לפנימיות. ובהשאלה לטיפול, ההתחלה "רגש", אח"כ "מחשבה" ולבסוף, פנימיות הנפש.
לסיכום בסדנאות של מרכז ישיחנה הדגש הוא על המעשה, את שאר העבודה עושים צוות הישיבה והתלמידים בעצמם
תגובות