קצת פירוט על הכח האמריקני באזור:
ראשית, דווח על כך שכח הנחיתה 26 MEU של המארינס האמריקני, קיבל הוראה להגיע לים התיכון (הוא היה מוצב במפרץ הפרסי).
למארינס יש 3 יחידות MEU בסך הכל, שכל אחד מהם הוא למעשה חטיבה מתוגברת.
כל MEU כולל 2200 אנשי מארינס, מלחים וטייסים, שמאיישים מספר ספינות, והם מסוגלים לבצע פלישה אמפיבית - דהיינו נחיתה מהים - ולהתבסס בחוף, תוך שימוש בטנקים, ארטילריה, מסוקי קרב ותובלה, מטוסי קרב, יחידות נ"מ - שמהווים חלק אינטגרלי מכח ה MEU, כך שלמעה מדובר בחטיבה לוחמת שיש לה כח אש גדול מאוד וגם כח אווירי שצמוד אליה.
זה כח משמעותי שיהווה איום על חיזבאללה - בהנחתה מהים.
וביחד עם זאת צריך להדגיש - ארה"ב ככל הנראה תהיה מוכנה להפעיל כוחות אוויר ולסייע לישראל אם תצטרך ח"ו, אבל יהיה לה הרבה יותר קשה להכניס כוחות מארינס, כי זה יהיה כרוך בהרבה אבדות, וארה"ב לא מעונינת במלחמה קרקעית.
מטוסי קרב באזור: טייסת של מטוסי תקיפה מדגם 10-A נחתה באיחוד האמירויות, והצטרפה לטייסת שכבר מוצבת שם. יש גם מטוסי חמקן, ומטוסי 16-F ומטוסי 15-F שמוצבים באיחוד האמירויות.
טייסת נוספת (24 מטוסים) של מטוסי קרב מדגם 15-F, הצטרפה גם היא לכוחות האמריקנים ביום שבת.
נושאת המטוסים ג'רלד פורד, ביחד עם 5 ספינות קרב איכותיות, חמושות בטילי טומאהוק, ועם יכולת יירוט טילים בליסטיים מחוץ לאטמוספירה (יכולת שמיועדת לסייע לישראל אם תצטרך ח"ו מול איראן - זו הרתעה מול איראן).
נושאת מטוסים וספינות קרב נוספות בדרך.
יתכן שיוחלט על נושאת מטוסים נוספת שתישלח לאזור.
בדרך כלל יש גם צוללות תקיפה שמתלוות לנושאות המטוסים, אם כי זה לא פורסם.
כל זה נועד להרתיע את איראן וחיזבאללה.
ברוך ה' שבינתיים לא הידרדר העימות עם חיזבאללה, ונקווה שכך זה ישמר.
צריך להבין - ישראל לא מעונינת בלחימה עם חיזבאללה, אבל, אם צה"ל יאתר הכנות למתקפה מיידית על ישראל, אז לעניות דעתי, ישראל תצטרך להנחית מכת מנע, ואז יתכן שגם ארה"ב תתערב לצד ישראל.
תגובות